Не просто прахоуловители. А машини за контрол на запрашаването, създадени за твоите нужди

Вече повече от 20 години Хенлих Инженеринг разработва собствена гама машини за контрол на запрашаване. Те се произвеждат в Чехия и включват богата гама телескопични пълначни ръкави, прахоуловители, оръдия за водна мъгла и атомайзери.

Машините с марка Хенлих са с високо качество и конкурентна цена, като същевременно дават индивидуални решения. Дистрибутират се в 28 страни по целия свят, а благодарение на Хенлих България може да ги откриете и у нас.

 

В ИМЕТО НА ХОРАТА! ЧИСТОТАТА НА ВЪЗДУХА ТРЯБВА ДА СЕ КОНТРОЛИРА

Машините за контрол на запрашаване се използват основно в минната индустрия, добива на въглища, за безпрахово товарене и насипване на сухи и прахообразни насипни материали в камиони, цистерни, вагони, кораби и танкери. Намират приложение също в хранително-вкусовата промишленост, дървообработването, стоманодобива и химическата промишленост.

Работата в подобни сектори често е свързана с тежък труд и наличие на прах във въздуха. Праховите частици са с различна големина, но тези, които са по-малки от 10 микрона, остават във въздуха достатъчно дълго, че да могат да бъдат вдишани. Отлагат се в респираторния тракт на хората, в техните бели дробове и се разнасят от кръвоносната система. Стават причина за редица белодробни заболявания и проблеми със здравето на хората.

НО!

Машините за контрол на запрашаване на Хенлих предлагат богата гама продукти, сред които да изберете най-добрия за вас. Ето основните видове!

 

ОРЪДИЯ ЗА ВОДНА МЪГЛА. ЗАЩОТО НЯКОЛКО КАПКИ ПРОМЕНЯТ ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА

Оръдията за водна мъгла са устройства, проектирани за ефективно прахопотискане и контрол на миризми. Създават много фина мъгла, която се задвижва от силен въздушен поток, генериран от мощен вентилатор. Мъглата се насочва към източника на прах, като достигането ú зависи от скоростта и посоката на вятъра. Достигат до 20, 30, 50, 70 и дори 100 метра. Оръдията спомагат за контролиране на запрашаването. Намаляват риска за здравето на хората и подобряват качеството на въздуха.

Оръдията имат широк обхват на употреба с акцент върху: депа за въглища, строителни площадки, циментови заводи, мини и кариери, пристанища и кораби за насипни материали, стоманодобив, транспорт, насипване и складиране на отпадъци, рециклиране и скрап, дървообработване.

Притежават редица предимства, сред които: лесен монтаж и експлоатация, ниска консумация на енергия, ефективна и надеждна работа, ниски инвестиционни разходи. Възможност за стандартни и поръчкови модели, както и множество конструкции.

Оръдие за водна мъгла от Хенлих България

ПРАХОУЛОВИТЕЛИ ОТ ХЕНЛИХ. ЕФЕКТИВНИ, МОБИЛНИ И НАДЕЖДНИ!

Хенлих Инженеринг произвежда от опростени единични прахоуловители до високо технологични модулни системи, които могат да се надграждат за постигане на желания капацитет.

Осигуряват качествен контрол на запрашаването с остатъчна концентрация < 10 mg/m3. Имат система за самопочистване JET-PULS. Те са с компактен дизайн и модулна конструкция, освен това са лесни за поддръжка и експлоатация.

Един от най-търсените продукти в този бранш са локалните прахоуловители, които са компактни и с дизайн и филтри, лесни за смяна. Използват се за обезпрашаване на силози, пресипки на лентови транспортьори, заваръчни и режещи машини, както и за филтрация на въздух вътре в производството от прах и твърди частици.

Прахоуловители от Хенлих

РОТАЦИОННИ АТОМАЙЗЕРИ ОТ ХЕНЛИХ. МОБИЛНИ И СТАЦИОНАРНИ

Ротационните атомайзери на Хенлих инженеринг използват центробежната сила за образуване на фина мъгла с размер до 70 μm. Тя се пренася на разстояние от 20 метра от въздушен поток, който се създава от вентилатор в задната част на машината.

Може да се монтират както стационарно, така и на мобилни установки. Изискват минимална поддръжка, но създават прецизно контролирана струя. Експлоатационните им разходи са ниски, като консумират малки количества енергия и вода. Подходящи са както за затворени помещения, така и за открити площадки.

Освен за прахопотискане атомайзерите се използват също за контрол на миризми, овлажняване, охлаждане и освежаване на въздуха.

Ротационни автомайзери от Хенлих

ТЕЛЕСКОПИЧНИ РЪКАВИ. ЕЛЕМИНИРАТ ЗАПРАШАВАНЕТО И ВОДЯТ ДО ПО-МАЛЪК РАЗХОД НА МАТЕРИАЛ

Телескопичните ръкави освен че елиминират запрашаването, също така ограничават загубата на материал. Увеличават безопасността при работа със сухи твърди насипни материали.

Телескопичните ръкави на Хенлих осигуряват много висок контрол върху запрашаването и повишават безопасността и чистотата на околната среда. Имат удобна модулна конструкция, лесни са за поддръжка и употреба.

Използват се основно при насипване на прахоотделящи или прахообразни суровини в цистерни, вагони, камиони, контейнери и на свободни места за съхранение. Типични продукти са брашно, цимент, сулфати, негасена вар, варовик, каолин, въглища и др.

Телескопични ръкави от Хенлих България

ХЕНЛИХ БЪЛГАРИЯ. ЕДИН ДОСТАВЧИК С МНОГО РЕШЕНИЯ

Хенлих България предлага всички машини на Хенлих Инженеринг в комбинация с компетентна консултация и индивидуален подход. Ние съпътстваме клиентите си във всяка стъпка от процеса, като освен готови конструкции даваме и индивидуални решения. Целта ни е да сме надежден партньор за производствата в България и доставчик с много решения.

 

ИЗБЕРЕТЕ ОПИТА. ДОВЕРЕТЕ СЕ НА ХЕНЛИХ. СТАНЕТЕ ЧАСТ ОТ ЛИДЕРИТЕ

Хенлих Инженерниг разработва собствена гама машини за контрол на запрашаването от 1996 г насам. Постоянно разширява асортимента си, като през 2018 година разработи оръдие за водна мъгла с обхват от 100 метра, което е направено специално за клиент от Колумбия в областта на въглищната индустрия. Същата машина в последствие е дистрибутирана и в Тайланд.

„Благодарение на богатия ни опит в разработването на оръдия за водна мъгла успяхме да разработим тази машина за много кратки срокове. Специално е проектирана с много по-здрава конструкция, така че да съответства на целите, за които ще се ползва.“ – коментира Павел Уша, началник на отдел в Хенлих Инженерниг.

През годините машините за контрол на запрашаването с марка Хенлих са спечелили доверието на редица известни компании, сред които LafargeHolcim, Heidelberg Cement, Dyckerhoff Lhoist, Dyckerhoff Veolia, E-ON (Uniper) Bunge, Cargill, Novacarb MATSA и много други.

Ако имате допълнителни въпроси, инженерите на Хенлих България ще отговорят на тях и ще ви предложат компетентна консултация. Нека заедно открием най-добрия продукт за вас. Нека направим работата ви по-чиста. Защото всеки заслужава да диша по-свеж въздух!

Свържете се с нас на office@hennlich.bg

Машини за контрол на запрашаването