От инженери за инженери: 4 вида нестандартни решения за дървообработващата индустрия

Дървообработващата индустрия има своите специфики. №1 е, че там се работи в среда с повишено количество на прах и стърготини, които се отделят при обработка на дървесината.

Тези частици често водят до повреди или до по-бързо износване на машините. За да се предотврати това, необходимо е в производството да се внедрят съответните защитни покрития и да се използват машинни елементи, устойчиви на прах.

Ние в Хенлих България винаги се стремим да удовлетворяваме специфичните потребности на всяка индустрия. Ето защо днес ви предлагаме 4 вида нестандартни решения за дървообработващата промишленост, които ще оптимизират и подобрят производствените процеси.

 

Полимерни плъзгащи лагери и винтови двойки: 40% по-изгодни и в пъти по-издръжливи

Шампионът в замърсени среди без никакво съмнение са полимерните решения на igus (вж. видеото най-долу).

Техните полимерни плъзгащи лагери се инсталират наистина бързо. Тъй като се движат на сухо, на практика не се нуждаят от поддръжка. Отсъствието на смазка по лагерите удължава живота им, защото не привлича прах или стърготини, които да стимулират износването.

Лагерите на igus са 40% по-изгодни ценово и със значително по-дълъг живот на експлоатация. И всичко това без нужда от допълнителна защита.

Хенлих е официален представител за България на световноизвестния производител igus, а нашите инженери предлагат компетентна консултация за всеки от продуктите им.

плъзгащи лагери и винтови двойки

Метални сачмени лагери и сачмено-винтови двойки. Иновацията е стандарт

Линейните направляващи и сачмено-винтовите двойки с марка ТНК са синоним на качество и издръжливост.

Японският производител е признат пионер в разработването на линейни направляващи и линейни системи. Техните линейни направляващи се основават на търкалящото движение с помощта на сачми, което позволява високопрецизни и енергийно ефективни движения с голяма устойчивост и висока скорост. Комбинацията от всичко това гарантира дълъг експлоатационен живот на машините.

В Хенлих ще откриете различни модели - от специални приложения до напълно стандартни, но всички качествени и издръжливи. Имаме сепаратор между сачмите на лагерите със специална форма, различно разположение на каналите за сачмите както и десетки опции за чистачи.

От началото на 2019 г. в Хенлих даваме персонализирани решения за лагерите на ТНК, т.е. монтираме чистачи, сменяме аксесоари на танкетите и т.н. Това е услуга, която досега се правеше единствено в техни заводи, най-близкият от които е във Франция.

Прахът не е проблем. Нашите инженери ще ви насочат кои лагери са най-подходящи за индивидуалните ви нужди.

линейни направляващи танкети THK

Защитата на 1-во място. За работниците. За машините. За продуктите. Със защитни покрития от Хенлих

За дървообработващите предприятия инсталирането на защитни гъвкави покрия и маншони е задължително. Те трябва да са изработени от износоустойчиви материали и могат да бъдат със свободни или фиксирани метални ламели, с велкро или метални фланци и т.н.

Тези покрития служат за предпазване на сачмено-винтови двойки, линейни направляващи, валове и др. от фин прах и стърготини.

Хенлих България предлага стандартизирани форми и размери, както и възможност за изработка на изделия по поръчка на клиента. Подхождаме индивидуално и отделяме нужното внимание на всеки клиент, за да получи продукт, приспособен към неговите нужди.

Защитни гъвкави покрития и маншони

И, разбира се, 100% експертна защита на кабелите в производството с кабеловодещи вериги igus

Първокласната защита на кабелите е изключително важна за всяко производство. За индустрии като дървообработващата, където средата е силно замърсена, igus разработи специални плътно затворени кабеловодещи вериги.

Те са от две части и могат да се отварят. Имат възможност за допълнителни части и подобрения. Осигуряват безопасно и сигурно движение на кабелите, хидравличните и пневматичните маркучи в дървообработващите и CNC машини. Предпазват от прах и стружки.

Гъвкавите кабели за динамични приложения в кабеловодещи вериги работят безотказно и са подходящи за екстремни условия на работната среда. Освен това притежават гаранция 36 месеца или 10 млн. двойни хода.

кабеловодни вериги

От какво се нуждаете за своето дървообработващо предприятие? Интересува ли ви един от посочените продукти? Имате ли допълнителни въпроси? Свържете се с нашите инженери, които винаги дават компетентна консултация и индивидуален подход: тел. 032 511 326, e-mail: office@hennlich.bg

решения за дървообработващата индустрия