20 000 вида прецизни дюзи и принадлежности с марка Lechler. Уникалното предимство за вашето производство

Дюзите са неразделна част от всяко производство. Използват се за основни дейности като измиване, овлажняване, охлаждане, дезинфекция и др.

На пръв поглед са нещо малко. А на малките неща не обръщаме достатъчно внимание, докато „не се препънем в тях“… Докато се окаже, че не охлаждат елемента до необходимата температура. Не измиват до желаната чистота. Или просто са се запушили и сме го разбрали твърде късно.

Това обуславя необходимостта от надеждни и дълготрайни дюзи, които освен това са подбрани старателно и спрямо необходимостта от тях. Някои могат да намалят разхода за вода, други са самопочистващи се, а трети създават възможно най-фини капчици. Какви ще изберете зависи от конкретната ситуация.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕМ ПРЕЦИЗНИ ДЮЗИ С МАРКА LECHLER?

Lechler е световноизвестен производител на прецизни дюзи, насочени най-вече към общата промишленост, металургия и опазване на околната среда. Те са номер едно в Европа и най-предпочитаната марка от редица производители. Компанията е създадена през 1897 г. и е с над 140 години опит и безценно ноу-хау, благодарение на които непрестанно подобрява асортимента си. Всеки от продуктите им минава детайлни тестове, както в лабораторни условия, така и на открит терен.

Прецизните дюзи, миещите глави и всички останали продукти на Lechler са с отлично качество. Вече повече от 30 години Хенлих Груп успешно си партнира с тях и дистрибутира техните продукти из цяла Европа.

Още от самото си създаване през 2005 г. Хенлих България е официален представител на Lechler за страната ни. Техните високи стандарти идеално кореспондират с нашата визия да доставяме и внедряваме иновативни индустриални продукти и решения.

ДЮЗИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ВЪВ ВСЯКО ПРОИЗВОДСТВО, НО ЗА НЯКОИ ИНДУСТРИИ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ?

Едва ли ще откриете фабрика по света, в която за определена дейност да не е вложена поне една дюза. И това е напълно нормално.

Но има и индустрии, за които изборът на дюзи е не просто важен, а жизнена необходимост. Такива са, например, химическата и хранително-вкусовата промишленост, автомобилостроенето, корабостроенето и общата промишленост.

При тях често се налага повърхностна или предварителна обработка на детайли, почистване на машини, съоръжения, филтри и др., почистване под високо налягане, измиване на храни и т.н.

БОГАТО РАЗНООБРАЗИЕ ОТ МОДЕЛИ. НО КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ЗА ВАС?

Хенлих предлага изключително богата гама от над 20 000 различни вида дюзи, миещи глави и принадлежности. Те са разделени в следните основни категории:  

• Пневматични пулверизиращи дюзи

• Дюзи с кух или плътен конус

• Дюзи с плоска или плътна струя

• Въздушни дюзи

• Специални дюзи

• Миещи глави

• Принадлежности и други

Материалите, от които са изработени, са месинг, неръждаема стомана 303-316, полипропилен, PVDF и керамика.

Всеки един продукт има различни предимства. Пневматичните пулверизиращи дюзи, например, работят едновременно с въздух и течност. Аксиалните дюзи с куха конусна струя са идеални на места, където е необходима прецизна конусна куха струя с висока ефективност. Тангенциалните дюзи с плътен конус не се запушват и осигуряват високо ниво на сигурност при работа. Плътноструйните дюзи достигат отлична ефективност дори без стабилизатори и се използват включително за рязане. Ротационните миещи глави пък осигуряват ефективно миене при малък разход на вода/химикал и ниски налягания до 5 bar.

Ние в Хенлих знаем, че изборът е огромен и затова предоставяме компетентна консултация на нашите клиенти. Осъществяваме инженерингова дейност и доставяме във възможно най-кратки срокове. При нас работят инженери с многогодишен опит и дълбоки познания, от които може да почерпите.

ИСТОРИИ ОТ ПРАКТИКАТА. КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ ЩЕ ОТКРИЕТЕ ПРОДУКТИТЕ НА LECHLER?

Опитът ни през годините е показал, че сред най-предпочитаните продукти от производителите у нас са дюзите с плоска струя, миещите глави, а в някои случаи и дюзите с плътен конус.

Хенлих е основен доставчик на дюзи за измиване на всички производители на съдове и резервоари в България.

Реализирали сме разнообразни проекти - от измиване на плодове и малки детайли до цялостен инженеринг, подбор на оптимален модел и доставка на миещи глави за резервоари 1000 m3 в предприятие за производство на нишесте.

Един от най-интересните проекти с плоскоструйни дюзи реализирахме съвместно с художника Емил Миразчиев. По време на фестивала LUMMIX 2019, като част от програмата с културни събития на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, в Цар Симеоновата градина в Пловдив , където прожектирахме инсталацията „Умиращият лебед“. Тя представляваше светлинно шоу върху водна мъгла, за осъществяването на което дарихме 34 броя дюзи.

Ако имате допълнителни въпроси относно видовете и техническите параметри на дюзи Lechler, разгледайте нашия сайт или се свържете с инженерите на Хенлих България на тел. 032/ 511 327 или office@hennlich.bg

Прецизни дюзи за производства от Lechler