От лагери до филтрация на въздуха. Хенлих разгърна потенциала на сектора металообработване по време на MachTech & InnoTech Expo 2019

В рамките на 4 дни Хенлих България разгърна потенциала на сектора металообработване. В периода 15-18 април в Inter Expo Center се проведе 11-то поредно изложение MachTech & InnoTech Expo 2019.

За 5-та поредна година Хенлих България участва с щанд на най-голямото събитие в България, посветено на машините и иновациите в металообработването.

Тази година то беше и най-мащабното до момента, като се проведе на площ от над 10 000 кв.м. Участие взеха над 190 компании от България, Турция, Италия, Германия, Полша Унгария, Румъния, Австрия, Чехия и Гърция.

На щанда на Хенлих България в зала №2 се срещнахме както с настоящи клиенти, така и с нови, с които тепърва ни предстои да изграждаме взаимоотношенията си. Колеги от отдел Линтех посрещаха посетители на щанда ни и споделяха полезна информация за продуктите ни.

Хенлих България е официален представител на немския производител igus и като такъв поставихме техните продукти на фокус. igus са световноизвестна компания, прочута с висококачествените си полимерни лагери и богато разнообразие от гъвкави кабели и кабеловодещи вериги. Тяхната мисия е да използват иновативни полимерни материали за разработване на продуктите си, чрез които да осигуряват креативни решения и да надвишават очакванията на клиентите си.

Много производители в България вече са се убедили в предимствата на продукти igus. Щастливи сме, че част от партньорите ни ни посетиха на изложението MachTech & InnoTech Expo 2019 и имахме възможност да обменим допълнителен опит.

Разбира се, в рамките на тези четири дни показахме множество мостри на гъвкави кабели, кабеловодещи вериги и полимерни лагери с марка igus. Освен тях обаче имаше и един...!

Hennlich MachTech & InnoTech презентация на робот

 

ДЕЛТА РОБОТ IGUS НА ПОСТОЯННА ВИЗИТА НА ЩАНДА НИ

Делта робот igus за pick & place операции беше изложен по време на цялото събитие. Това е ново и ценово изгодно решение за автоматизация. Цялата му система се нуждае от монтажно пространство до 420 мм в диаметър и при ниска скорост може да оперира с товари до 5 кг. Конструкцията му е олекотена, благодарение на използвания алуминий и пластмаса, което прави  делта робота едновременно ценово изгоден и ефективен с работна скорост до 60 операции в минута.

 

И ОЩЕ ДВАМА ЛИДЕРИ В МАШИНОСТРОИТЕЛНИЯ СЕКТОР: THK И METAL GENNARI

С продуктите на igus разгръщаме потенциала на сектора машиностроене, но с предложенията и на THK и Metal Gennari го правим със замах.

THK са неоспорим лидер в производството на сачмени линейни направляващи. Техните лагери са прецизни и дълготрайни, но освен това са снабдени с надеждни механизми за линейно движение с патентована технология Caged Ball. Благодарение на нея осигуряват около 2/3 намаляване на задвижващия момент в сравнение  с конвенционалните модели.

Осен че Хенлих е официален представители на ТНК за България, от тази година нашият екип предлага и персонализирани решения за техните лагери – монтаж на нови чистачи, подмяна на стари, смяна на лубрикатори и други опции. Непосредствено преди изложението проведохме за първи път и THK роудшоу, по време на което се срещнахме с 13 машиностроителни компании от общо 8 града в страната ни.

На щанда ни на MachTech & InnoTech Expo 2019 освен всичко до тук, презентирахме също маншони и защитни покрития на италианската компания Metal Gennari. Техните продукти са дълготрайни и надеждни, като осигуряват качествена защита в различни видове производства.

Но това не е всичко! На 16-ти април в семинарна зала в Зала 1 на Inter Expo Center…

 

РАЗКАЗАХМЕ ВДЪХНОВЯВАЩАТА ИСТОРИЯ НА ПРОИЗВОДСТВАТА, В КОИТО ДИШАШ СВОБОДНО

Инж. Христо Биндев, продуктов мениджър в отдел Линтех, изнесе презентация за филтриращите системи AR filtrazioni. Те се инсталират с цел улавяне на маслената мъгла, изпарения на охлаждащата течност, прах от ценни и взривоопасни метали, вредни газове и емисии от една или група машини.

Тези филтриращи системи са високоефективни и надеждни. Могат да се конфигурират спрямо нуждите на клиента, както и да се монтират по различни начини.

Най-важното за филтриращите системи AR FILTRAZIONI обаче е, че техните филтри се сменят 1 път в годината. Това отнема САМО 10 минути, а цената им е едва 230 лв. на филтър, което е 3 пъти по-малко в сравнение с конкурентни системи.

Филтрираща система AR FILTRAZIONI и Инж. Христо Биндев

По време на изложението MachTech & InnoTech Expo 2019 продуктите на Хенлих се наредиха редом до над 400 други световни бранда.

Благодарим на всички, които ни посетиха на изложението. За нас беше удоволствие да участваме.

Очаквайте ни и догодина!

Хенлих на MachTech със системата AR filtrazioni