От инженери за инженери: Персонализирани решения от Igus за проектанти (част 2)

С навлизането на философията за Индустрия 4.0 и автоматизацията на процесите, производителите все повече обръщат поглед към по-комплексни и по-сложни решения, които макар и предизивикателство, са и чудесно развитие за проектантите в България.

В отдел „Линтех“ на Хенлих България предлагаме изключително богато разнообразие на продукти и услуги, които помагат на проектантите да реализират и най-смелите си идеи. В нашето портфолио ще откриете линейни направляващи, лагери, кабели и кабеловодещи вериги с марките THK и igus. При нас ще откриете всичко, свързано с линейната техника в едно производство. Нашите Хенлих-инженери дават компетентна консултация и са винаги насреща с предложения за нестандартни решения.

Знаем, че това да произведеш продукт е постижение, но това да създадеш машината, която произвежда този продукт, е цяло изкуство. Проектирането на производствени машини е прецизна дейност, чиято реализация се нуждае от все по-креативни решения в днешно време.

Продуктите ни намират приложение в почти 60 различни индустрии, сред които машиностроене, дървообработване, автомобилна промишленост и др. Днес слагаме фокус върху 2 полезни решения от igus, които ще ви помогнат да реализирате всяка идея.

 

Универсалните серии Е2/000 и Е4.1 на igus – полимерни кабеловодещи вериги с широк спектър на приложение

Изискванията към съвременните захранващи системи са високи и изключително разнообразни. Дължината на хода варира от няколко милиметра до няколкостотин метра, работните условия – от „чиста стая“ до инсталации за компостиране, а пълнежът – от тънки захранващи кабели до тежки драгиращи маркучи с диаметър 300 мм. Много промишлени отрасли изискват специални материали за производствените си процеси - например електропроводими за електрониката или устойчиви на горещи остри стружки за машиностроенето. Това поражда въпроса кое е най-доброто решение?

Системите E2/000 и E4.1 надеждно доставят енергия, данни и други медии до практически всички движещи се части на машини и съоръжения, благодарение на иновативния си модулен дизайн.

Сериите кабеловодещи вериги E2/000 и кабеловодещи вериги E4.1 на igus отговарят на нуждите на машиностроителите в 80% от случаите. В igus са известни като „универсални“, защото са подходящи за повечето приложения. Името на всяка от сериите произтича от структурата на звената. При Е2/000 всяко звено се състои от две части. Серията е ценово изгодна и предпочитана при средни натоварвания и изисквания за вътрешна височина от 21 до 45 мм. Звената на кабеловодещите вериги E4.1 се състоят от четири части, а серията е предназначена за взискателни приложения и високи натоварвания. И двете серии имат отворени, полузатворени и изцяло затворени варианти.

Благодарение на модулната си структура сериите E2/000 и E4.1 дават широк спектър на приложение.

Различните дизайни, размери и варианти за вътрешна сепарация позволяват огромно разнообразие от комбинации. Обърнато е внимание и на геометрията на отделните части - вътрешният контур на звената е гладък и напречните капаци са леко заоблени. В допълнение, материалите на кабеловодещите вериги се комбинират добре с материалите на външната обвивка на гъвкавите кабели. За да се оползотвори пространството в кабеловодещата верига по възможно най-ефективен и безопасен за кабелите начин, то може да се раздели с шест различни вида хоризонтални и вертикални сепаратори. Универсалните серии E2/000 и E4.1 са подходящи за хоризонтални, вертикални и странично монтирани приложения. Движението е гладко и тихо благодарение на специалния контур на звената, което ги прави предпочитани в сценично оборудване за музикални или театрални събития.

Тайната на универсалните серии на igus се крие в комбинацията от материал и дизайн.

До най-малкия детайл, кабеловодещите вериги от igus постигат характеристики, които отговарят на изискванията на съвременните захранващи системи. Дълги ходове и големи неподдържани дължини в комбинация с тиха работа и дълъг експлоатационен живот на кабелите и маркучите. Възможностите за избор на различни материали – например ESD, ATEX или високотемпературни версии, осигуряват подходящи решения за всички отрасли.

 

Гъвкави контролни кабели chainflex® от igus за динамични приложения

Кабелите от тази серия са специално разработени от igus за приложение в кабеловодещи вериги и се справят безотказно с предизвикателства като бързи движения, малък радиус на огъване и екстремни условия на работната среда. Те са идеални за строгите изисквания на машиностроенето, а качеството и издръжливостта им са доказани в редица тестове. Често са предпочитани за приложения в роботи.

Предлагат се във варианти с различен брой и сечение на жилата, могат да бъдат екранирани или неекранирани, а външната изолация може да бъде от PVC, маслоустойчиво PVC, iguPUR, PUR или TPE. В зависимост от конкретния тип са сертифицирани и одобрени за различни специфични приложения (CE, NFPA, CEI и много други) и могат да бъдат използвани при високи скорости и екстремни температури. Гъвкавите ни контролни кабели са устойчиви на UV лъчи, не поддържат горенето и не съдържат халогени, а експлоатационният им живот може да бъде изчислен онлайн. Нашите специалисти с удоволствие ще ви консултират, за да подберем заедно най-подходящото решение.

Искаш ли да научиш за още 3 персонализирани решения от igus? Научи повече за 3D принтирането на полимерни лагери, Радиално-аксиалните лагери от серията iglidur PRT и Танкетата drylin® W за извити релси.

В периода март-април Хенлих България провежда кампания сред проектантите на машини. Ако един от горепосочените продукти igus те е заинтригувал или имаш допълнителни въпроси, остави своите контакти във формата отдолу и наш инженер ще се свърже с теб.

(а може и да ти изпратим специални мострени кутии с продукти от igus)

 

Получи своята мострена кутия