Хенлих се срещна с производители от цялата страна и представи 5 от продуктовите си гами

За първи път тази година екипът на Хенлих организира ден, посветен изцяло на производствата и техните нужди. Поканихме гости от различни отрасли в цяла България и сме щастливи, че дойдоха представители на следните индустрии: металургия, ХВП, машиностроене, аграрна техника, битова техника, производство на инертни материали и други.

Денят премина под надслов „Хенлих отблизо“, защото поставихме 3 основни цели. Първо, да се срещнем отблизо с проблемите, които производителите срещат ежедневно в практиката си, и заедно да потърсим решение за тях. Второ, гостите ни да се запознаят с нас и нашите опитни инженери от първо лице. Трето, всеки да може да разгледа продуктите ни отблизо и да види богатия асортимент, който Хенлих предлага.

Хенлих отблизо - събитие в Limacon Event Center

Събитието откри инж. Красимир Чотов, управител на Хенлих България, който направи кратко представяне на фирмата.

„Хенлих е инженерно-търговска компания, създадена през 2005 г. като е част от международна група Хенлих с офиси в 22 европейски държави. Вярваме, че като такава сме проводник на най-съвременните иновации и технологии, които производителите предлагат на световния пазар, а ние в Хенлих правим тези иновации достъпни и за българските производства.“

Инж. Чотов акцентира върху факта, че всички представители на Хенлих са висококвалифицирани инженери, при това тясно специализирани в продуктите, за които отговарят. Като такива те предлагат компетентна консултация, а широката гама продукти им помага да предоставят решения за различни производствени нужди.

В рамките на деня представихме 5 кратки, но вдъхновяващи презентации за следните продуктови гами: миещи глави; измервателна техника; филтриращи системи; системи за прецизно дозиране на смазки; кабели, кабеловодещи вериги и полимерни лагери.

 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ 1: МИЕЩИ ГЛАВИ: ТИПОВЕ, ПРИЛОЖЕНИЕ И ПОДБОР

Инж. Христо Доцевски, продуктов мениджър за направление „Дюзи“ изнесе презентация на тази тема. Той представи продуктите на Lechler – най-големия производител на прецизни дюзи в Европа, като Хенлих е официален техен представител.

Нашите дюзи са разделени в 20 серии и 310 вида, с изключително широк обхват на големина, материал, ъгъл на разпръскване, присъединяване, дебит, налягане и т.н. В зависимост от модела дюзите гарантират ефикасност на почистването, клас от 1 до 5.

Тъй като Хенлих е основен доставчик на дюзи за измиване на всички производители на съдове и резервоари в България, в презентацията си инж. Доцевски постави акцент върху софтуера за визуализация при измиване на резервоари, TANKCLEAN. Представи демо версия на софтуера и изтъкна някои от най-важните му предимства:

  • Показва ефекта от наличие на вътрешни прегради или бъркалки
  • Работи с различни отвори
  • Прави конфигурирания резервоар напълно сходен с реалния
  • Работи с всички видове дюзи
  • Визуализациите се дават на обобщени резултати, след като се въведат всички необходими параметри.

 Хенлих отблизо - събитие в Limacon Event Center

 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ 2: ИЗМЕРВАТЕЛНА ТЕХНИКА ОТ ХЕНЛИХ И ПРИЛОЖЕНИЕ НА ДАТЧИЦИТЕ ЗА ПОТОК

Инж. Иван Стоев представи пълната гама продукти, които Хенлих предлага за измерване и регулация в производствата. Богата ни гама контролно-измервателни уреди включва различни видове сензори за: поток, температура, ниво, налягане, тегло, Ph, проводимост и др.

Инж. Стоев акцентира върху сензорите за поток и показа многобройните им приложения. Даде примери с конкретни продукти за конкретни ситуации. Например, измерване на поток: на масло в хидравлични системи, в дизелови генератори, при смазване на топкова мелница, в машини за охлаждане, в пречиствателни станции, в ултразвукова машина за почистване и др. Показахме сигнализатори с бутало тип проточен, с бутало тип клапан, с лопатка и др.

Хенлих отблизо - събитие в Limacon Event Center

 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ 3: ПРЕЧИСТВАНЕ НА ВЪЗДУХА В ПРОМИШЛЕНИ ПОМЕЩЕНИЯ ИЛИ ИСТОРИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВАТА, В КОИТО ДИШАШ СВОБОДНО

При обработката на метал се получава разпръскване на капчици охлаждаща течност, които са много опасни и трябва да се филтрират. Ако това не се прави, се влошава здравето на работниците, а машините и продукцията се увреждат.

Инж. Христо Биндев, продуктов мениджър в направление „Филтриращи системи“ представи предложенията на Хенлих. Нашите системи осигуряват 99% първокласна филтрация на въздуха. Могат да се надграждат, мобилни са, лесни за монтаж, а поддръжката им изисква едва 10 мин./год. Предлагаме различни модели и конфигурации в зависимост от приложението им. В сравнение с конкурентни продукти, филтриращите системи на Хенлих пестят по 2000 лв./год. на производствата в България. Как се случва това, може да си припомните от нашата статия за филтриращи системи и уебинар на същата тема.

Хенлих отблизо - събитие в Limacon Event Center

 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ 4: КАБЕЛИ, КАБЕЛОВОДЕЩИ ВЕРИГИ И ПОЛИМЕРНИ ЛАГЕРИ

Инж. Христо Биндев и инж. Радослав Радев, изнесоха обща презентация, посветена на продуктите на немския производител igus.

Хенлих е официален представител на igus вече 14 години и предлага всеки един продукт от огромната им гама. През последните 55 години компанията си е извоювала позицията на неоспорим лидер в своята сфера, като в днешен контекст оборотът им представлява 1% от БВП на Германия.

На практика продуктите намират приложение във всяка една индустрия с акцент върху: металообработване, земеделие, автомобилна промишленост, производство на роботи, текстилна промишленост, дървообработка, ХВП и др.

Хенлих предлага гъвкави кабели, подходящи за разнообразни цели. Всеки от тях е с гаранция от 10 млн. двойни цикъла или 3 год. Те са устойчиви и изключително разнообразни. Кабеловодещите вериги осигуряват надеждна защита срещу стружки, прах, влажност, химикали и други външни влияния, а животът на всяка верига може да се изчисли благодарение на специален калкулатор. Полимерните лагери, от своя страна, са идеални за работа в замърсени среди, не се нуждаят от смазване и не корозират.

Хенлих отблизо - събитие в Limacon Event Center

 

ПРЕЗЕНТАЦИЯ 5: СИСТЕМИ ЗА ПРЕЦИЗНО ДОЗИРАНЕ НА СМАЗКИ

В сферата на смазочната техника в Хенлих сме обхванали всичко възможно като асортимент, но несъмнено един от най-иновативните ни продукти в тази гама са системите за прецизно дозиране на смазки. Повече за тях разказа инж. Георги Калоянов, продуктов мениджър в отдели Смазочна техника и Уплътнители.

Хенлих предлага високотехнологични решения за прецизно дозиране на смазки, които гарантират изключителна икономическа ефективност и постигат най-висока степен на точност при равномерно и чисто полагане на различни смазочни продукти. Гресират детайлите бързо, прецизно и чисто. Системите изискват минимално време за инсталация, но са с много дълъг период на експлоатация.

Инж. Калоянов показа основните видове смазочни системи, както и много примери от практиката с персонализирани решения за клиенти.

Благодарим на всички, които уважиха нашето събитие и дойдоха до Пловдив, за да се срещнат с Хенлих отблизо. Надяваме се презентациите ни да са били полезни и интересни за вас. Ако сте пропуснали да попитате за нещо нашите инженери, винаги може да се свържете с нас на имейл office@hennlich.bg или тел. +359 32 511 326.

Очакваме ви. През цялата година.

Хенлих отблизо - събитие в Limacon Event Center