Manus 2019: Конкурс за креативни приложения на полимерни плъзгащи лагери

През 2019 ще се проведе деветото издание на състезанието manus за приложения на полимерни плъзгащи лагери.

Проектът се провежда в световен мащаб. Съвместната инициатива на igus, Института за композитни материали (IVW), списание Industrie-anzeiger и Кьолнския университет за приложни науки кани всички конструктори и дизайнери да вземат участие.

Наградата manus ще бъде връчена на индустриални приложения на полимерни лагери, показващи креативността на разработчика и техническата и икономическата ефективност на приложението. Целта е да се подчертае техническото превъзходство на полимерните компоненти на машината. 

Участниците могат да се състезават за три награди: 1-ва награда -  5000 евро + златен трофей manus и сертификат; 2-ра награда - 2500 евро + сребърен трофей manus и сертификат; 3-та награда - 1000 евро + бронзов трофей manus и сертификат. Церемонията по награждаването ще се проведе по време на Hannover Messe (1-5 април). 

Къде полимерната втулка е решила дълготраен проблем, къде дадено приложение може да се осъществи или ефективността му съществено да се подобри само с помощта на полимерен лагер? Очакваме Вашите предложения!

Крайният срок за кандидатстване е 22 февруари 2019 г. Допълнителна информация за конкурса и условията за участие ще получите от нашите специалисти.