За 10 дни Хенлих посети машиностроители от 8 града в България

За първи път тази година екипът на Хенлих България организира ТНК роудшоу.

В дните между 2-ри и 12 април посетихме 13 машиностроителни компании от общо 8 града в България. Целта на събитието беше да се срещнем с настоящи клиенти, на които не просто да презентираме всички метални линейни направляващи с марка ТНК, но и да ги запознаем с новостите покрай продуктите.

Специално за събитието от Полша и Германия у нас пристигнаха Павел Пецак, Мениджър „Външни продажби за Полша и Балтийските страни“, и Маркус Новацки, Регионален мениджър за Източна Европа. Заедно с инж. Христо Биндев, продуктов мениджър в отдел „Линтех“, тримата обиколиха България и посетиха някои от най-големите производства в страната.

По време на срещите ни клиентите на Хенлих България имаха възможност да се докоснат до някои от основните продуктови гами на ТНК: линейни направляващи (малки, големи и специални), сачмено-винтови двойки (шлифовани, валцовани и ротационна гайка), извити релси, танкети, които вървят по крива и по права едновременно, линейни модули и още много други.

Hennlich THK Roadshow 2019

Голям интерес предизвика новата услуга, която Хенлих предлага от тази година. През месец февруари нашите инженери преминаха обучение на ТНК и вече могат да дават персонализирани решения за техните лагери – монтаж на нови чистачи, подмяна на стари, смяна на лубрикатори и други опции. Доскоро това се правеше единствено в заводи на THK, като най-близкият до нас е във Франция.

Тази нова услуга видимо скъсява сроковете за доставка на търсените продукти, включително по-специалните такива. Ние знам, че именно сроковете са от ключово значение за всеки производител или дистрибутор, и видимо ги съкръщаваме, като извършваме модифициране на танкети директно в Хенлих България. За целта използваме стандартни лагери, върху които се монтират различни опции. По време на срещите ни с клиенти през изминалите 10 дни получихме и първите поръчки за подмяна.

Hennlich THK Roadshow 2019

Металните линейни направляващи на ТНК са познати на пазара и са с широко приложение в прецизното машиностроене. Те се произвеждат в Япония и са с много високо качество, което не винаги повишава драстично и цената им. Има продукти, които са ценово-конкуренти и много производства избират да работят с тях. Хенлих, като официален представители на ТНК за България, има голямо предимство при производството на линейни направляващи и сачмено-винтови двойки. Включително откъм точност и голямото разнообразие.

По време на роудшоуто най-голям интерес предизвикаха стандартните елементи за задвижване, сачмено-винтовите двойки и линейни направляващи, както и радиално-аксиалните лагери за въртящи се маси и линейните модули. Видяхме също, че най-много проблеми колегите ни срещат с приложението на сачмено-винтовите двойки, защото не винаги разполагат с необходимото ноу-хау за продуктите. Нашият екип обаче винаги дава компонента консултация и може да ви посъветва кое, как и кога се използва.

По време на ТНК роудшоу 2019 екипът ни разпозна нуждата от подобни срещи и плануваме организацията на още сходни събития. Следете новостите покрай Хенлих България, за да не пропуснете следващата ни инициатива.

Може би този път ще е насочена пряко към вашата индустрия!

Хенлих България roadshow 2019