Възможностите на ротационни уплътнители CARCO: Ненадминати за всяко производство, а вече и за ветропарковете

Ротационните уплътнители са неизменна част от проектирането на всяка машина. Влагат се в разнообразни съоръжения с валове като скоростни кутии, ролки на производствени поточни линии и др.

Качествените уплътнители дават добра защита от външни замърсители, надеждно предпазват лагерите от проникване на прах или влага и предотвратяват теч от корпуса на механизма.

Хенлих България е официален представител на ротационните уплътнители с марка CARCO. Те са с високо качество, но проста конструкция, което ги прави лесни за инсталация и влагане в много машини. Изработват се от различни материали в зависимост от работните условия включително от популярните в момента еластомери като NBR, FPM, EPDM, Silicone.

 

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ УПЛЪТНИТЕЛИ С МАРКА CARCO?

CARCO е световноизвестен производител на уплътнители с над 100 години опит. През годините еволюира както асортиментът им, така и използваните материали в производството, но едно нещо остава константа. Това е стремежът им към безкомпромисно качество.

Компанията разполага с представителства в 5 страни по света, като централният им офис е в Милано, Италия. През 1992 г компанията става една от първите в Италия, сертифицирани по ISO.

 

УПЛЪТНИТЕЛИТЕ БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ В ДИАМЕТЪРА И ПРИЛОЖЕНИЕТО СИ

CARCO покриват наистина огромен асортимент различни уплътнители: ротационни, хидравлични, гумено-текстилни и други.

Те буквално нямат ограничения що се отнася до диаметъра на уплътнителите, които могат да достигнат. Притежават най-голямата в Европа преса за кръгли уплътнители с диаметър 2600х2600 мм. Това дава предимството на Хенлих като официален техен дистрибутор да предлагаме изключителни продукти за ограничен кръг клиенти.

CARCO винаги взимат под внимание приложението на своите продукти, затова щателно проучват машините, в които ще се влагат уплътнителите им. Избират най-добрите компонентни (материал, корпус, смазка и т.н.) за конкретното приложение на всеки уплътнител. Така удължават живота им и предотвратят ненадейни аварии в машините.

Уплътнители Carco

КОЙ УПЛЪТНИТЕЛ ДА ИЗБЕРЕМ ЗА СВОЕТО ПРОИЗВОДСТВО?

Уплътнителите на CARCO откриват приложение в най-различни индустрии като автомобилостроене, машиностроене, корабостроене, металургия и др. Прилагат се широко, като най-честата им употреба е за защита на валове. Инженерите на Хенлих ще ви предложат компетентна консултация и ще ви предложат най-добрия избор за вашите индивидуални нужди.

По-специфични приложения имат специалните уплътнители от гума/импрегниран текстил на CARCO. Те са предвидени за тежки условия на работа – силно замърсяване, влага, прах, наличие на агресивни вещества или температура, работа на открито. Високата им устойчивост на външни влияния ги прави идеални за инсталации в хидротурбини, земекопни машини, минни съоръжения, ветрогенератори и др.

 

ПОТЕНЦИАЛЪТ НА РОТАЦИОННИТЕ УПЛЪТНИТЕЛИ В ПРОЕКТИРАНЕТО И ПОДДРЪЖКАТА НА ВЕТРОПАРКОВЕ

Вятърните турбини изискват уплътнители с голям диаметър, а тези, които са близо до морето, се нуждаят от още по-надеждни и дълготрайни уплътнения. При тях рискът от изтичане на смазочни материали и повреда по лагерите и скоростните кутии е още по-голям.

CARCO произвеждат специална серия ротационни уплътнители, серия CARCOSEAL. Те са с диаметър до няколко метра и предпазват роторния лагер от износване, ниски температури и окисляване.

Специалната ISP технология за слепване позволява на място в турбината да се залепят двата свободни края на уплътнителя (при SPLIT – версия). Специалистите на CARCO могат да направят това във всяка точка на света. Т.нар. PTFE LINER – покритие на устната пък намалява драстично триенето към въртящия се вал и загубата на мощност, причинена от уплътнението.

CARCOSEAL/UN/06 с вулканизирана пружина е решението за монтиране на много големи размери ротационни уплътнители.

Ротационни уплътнители Carcoseal

ПРИМЕР ОТ ПРАКТИКАТА: ЕДИН ОТ НАШИТЕ РЕАЛИЗИРАНИ ПРОЕКТИ С УПЛЪТНИТЕЛИ CARCO

От години Хенлих си партнира със световно известния производител на изделия от алуминий АЛКОМЕТ. Доставяме им ротационни уплътнители CARCO от FPM. Изделията се влагат за защита на лагери към валци на поточна линия, паради наличие на агресивна медия по линията и висока температура. Семерингите се доставят по заявка всяка година.

 

ХЕНЛИХ: ЕДИН ДОСТАВЧИК С МНОГО РЕШЕНИЯ

Още от създаването си през 2005 г. Хенлих България се стреми към едно: Да бъде един доставчик с много решения за производствата в България. За това време сме се доказали като надежден вносител на разнообразие от висококачествени уплътнители. Освен на Carco официален представител за България сме също на световноизвестния бранд Hallite.

Хенлих предлага всички познати в търговската мрежа изпълнения и размери ротационни уплътнители. Освен това приемаме запитвания и правим собствено производство уплътнители спрямо индивидуалните нужди на клиента.

В асортимента ни ще откриете стандартни семеринги по DIN3760, семеринги тип HZ64 (тип GARLOCK), специални профили за високо налягане и гумено-текстилни уплътнители за тежки приложения, както и други допълващи продукти.

Хенлих България разполага с широк набор складови наличности от стандартни модели уплътнители, които може да достави в кратки срокове. Инженерите ни са висококвалифицирани и предлагат компетентна консултация относно избор на продукти и възможности за приложение.

Ако имате допълнителни въпроси, свържете се с нас на office@hennlich.bg

Ротационни уплътнители Carco