Специализирани захранващи системи за коботи - бърз монтаж, сигурна фиксация и безопасна работа

Безопасността играе ключова роля, когато хора и роботи работят рамо до рамо в индустрията. Ето защо мултиосните кабеловодещи вериги triflex със заоблен дизайн намират широко приложение в предприятията с колаборативни и индустриални роботи. Като допълнение към серията предлагаме пластмасови монтажни скоби за лесно прикрепване на захранващата система към робота и по-голяма безопасност при работа. Те се монтират изключително бързо, а дизайнът им без остри ръбове намалява до минимум риска от нараняване.

В хода на Индустрия 4.0 взаимодействието на човека и машината все повече се превръща във фокус на автоматизацията. Колаборативните роботи се считат за бъдещето. Така наречените коботи се използват главно като помощници, извършващи прости действия и - за разлика от големите и бързи промишлени роботи - работят ръка за ръка с хората. Продуктите от серията triflex R на igus са оптимално решение за надеждното захранване на коботи и индустриални роботи. В допълнение към досега използваните метални скоби, специално за коботите е разработен нов тип монтажни скоби за прикрепване на захранващата система към манипулатора на робота. Заобленият им дизайн повишава безопасността на работното място, като намалява риска от нараняване при контакт с робота. Пластмасовата монтажна скоба се закрепва върху манипулатора бързо и лесно с винт, а кабеловодещата верига се фиксира върху нея с едно закопчаване. Новият тип монтажни скоби е подходящ за коботи на Universal Robots, TMS и манипулатори на Kuka LBR iiwa.

Кабеловодещите вериги от серията triflex R са специално предназначени за сложни 6-осни роботи в индустриална среда. Кръглият triflex R надеждно направлява и защитава кабелите при многоосни движения, като комбинира гъвкавостта на маркуч със стабилността на кабеловодеща верига. Шарнирният принцип на свързване на звената осигурява висока якост на опън и едновременно с това – лесен монтаж. Предлагат се и различни варианти на вътрешна сепарация за оптимално разпределение на кабелите. Специални ограничители осигуряват радиуса на огъване при усукването на веригата в различни направления. По този начин кабелите се предпазват от прегъване и експлоатационният им живот се удължава. Предлагаме и цялостни захранващи системи с кабеловодещи вериги, монтажни скоби, кабели и конектори.

Нашите специалисти с удоволствие ще Ви консултират и заедно ще подберем най-подходящия продукт за Вашето приложение.

 

 

Специализираните захранващи системи за коботи осигуряват безопасно взаимодействие между човека и машината.