Смазването на машини: Най-подценяваният процес в агросектора

Няма земеделски производител, който да не разчита на употребата на машини в ежедневната си дейност. За поливане се нуждаем от помпа. За събиране на готовата продукция се нуждаем от комбайн.

Машините намират все по-широко приложение в аграрния бранш и поради тази причина става все по-важно да ги поддържаме правилно. Смазването на техните лагери и други възли е твърде подценяван процес, а той може значително да удължи живота на аграрната машина.

 

ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО ПРЕД ВСЕКИ СОБСТВЕНИК НА АГРАРНА МАШИНА

Работата на полето се върши на открито и е със силно изразена сезонност. Има както големи периоди от време, в които машините не се ползват, така и такива на интензивна употреба. Този работен цикъл изисква смазване на машините, но фабричните системи за централно смазване повишават покупните цени.

В следствие на това много хора прибягват до ръчно смазване на машините, което често не се извършва по предписание или въобще не се прави.

Смазването е много важен процес за комбайните и всички машини за събиране на готова продукция от полето. Не бива да се пропуска особено в случаите, когато вече са извън гаранция, защото инсталирането на СЦМ осигурява надеждното смазване и дълъг и безпроблемен експлоатационен живот при конкурентна цена (по-ниска от тази на фабрично вградена система).

 

 

КАКВИ ПРОДУКТИ ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЗА СМАЗВАНЕ НА АГРАРНИ МАШИНИ

Хенлих България е официален дистрибутор за смазочни системи на SKF и Lincoln, световни лидери в областта на смазочна техника. Те са с гарантирано високо качество, като SKF предлага огромна гама продукти с приложение за всяка машина. Дистрибутират се от всички 22 страни членки от Хенлих Групата.

Специално при аграрните машини е важно правилното смазване на основните лагерни възли, като най-подходяща за тази цел е употребата на прогресивна система за централно смазване. Тя осигурява трайна и безпроблемна работа на изпълнителните елементи в тежки работни условия. Изградена е от следните основни компоненти: помпа тип SKF LINCOLN P203 или SKF KFGS, прогресивни разпределители тип SSV или VPM/VPG, високонапорни шлаухи и фитинги.

За увеличаване на експлоатационния живот на веригите изключително ценна е СЦМ за смазване с масло на вериги. Тази система се използва за смазване на всички стандартни типове вериги и специални вериги (особено по-малки вериги или такива с висока скорост). Изградена е от помпа, шлаухи и четки за контактно мазане. Вкарва се в действие ръчно или с таймер. Смазочното масло се полага върху цялата повърхнина на веригата. Системата е приложима за употреба и на малки задвижващи вериги, които работят в най-тежки условия и в най-различни индустрии.

КАКВО Е КАСЕТЕН СЕМЕРИНГ И ЗАЩО ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ

Касетните семеринги са разработени специално за мобилни машини, които ежедневно и продължително време работят в тежки условия. Например, при обилно замърсяване с пръст, наличие на влага или прах, чести спирания на къси разстояния и т.н. Подобни фактори често са причина за скъпи ремонти, които обаче мога да се предотвратят чрез този вид ротационен уплътнител.

Касетните семеринги притежават вътрешна система за динамично и статично уплътняване, които обединяват в един корпус превъзходна защита срещу всякакво замърсяване.

Касетните семеринги

 

КАКВО Е НЕОБХОДИМО, ЗА ДА ИНСТАЛИРАМЕ СИСТЕМА ЗА ЦЕНТРАЛНО СМАЗВАНЕ В СВОЯТА МАШИНА

Хенлих България предлага пълен инженеринг на СЦМ. Нашите специалисти ще изготвят проект, който е съобразен изцяло с вашите нужди и вашата машина. Ние доставяме компонентите, монтираме цялата система и я настройваме. Предлагаме гаранционна поддръжка на инсталирани от нас системи за централно мазане, следгаранционно обслужване и оригинални резервни части.

 

Свържи се с нас за компетентна консултация

 

Хенлих винаги се стреми да бъде един доставчик с много решения. Ние даваме компетентна консултация и винаги сме на линия за допълнителна информация за всеки наш продукт. Може да се свържете с нас на тел. 032 511 326 или да ни пишете на email: office@hennlich.bg

Системи за централно смазване на аграрни машини блог обложшка