Реализиран проект: Смяна на помпа на система за централно мазане на кран 120 т

През пролетта на 2019 г. екипът на Хенлих България успешно реализира проект за монтаж на малка система за централно смазване. Не само че консултирахме клиента ни какви продукти да използва, но го посетихме на място, помогнахме с инженеринга и монтажа на системата.

Какво се случи: Реализирахме пореден успешен монтаж на малка система за централно смазване (СЦМ). Заменихме помпа за грес от друг производител с нова и я присъединихме електрически и хидравлично към наличната инсталация на 120 т кран LIEBHERR. Успешно вградихме и външен контролер към помпа с 2 л резервоар.

 

Казусът, пред който се изправихме: Фирма Монолит Кранове ООД (Хасково) притежава кран 120 т кран LIEBHERR с инсталирана фабрична СЦМ за грес. В следствие на употребата ú през годините, помпата се разваля и се налага ръчно да се откачат линиите и да се гресират с такаламит.

В следствие на това в Хенлих дойде запитване дали може да се монтира нова помпа с контролер за възстановяване на работата на системата за централно смазване.

 

Какво решение дадохме: Монтаж на нова помпа модел SKF Lincoln P203 с 2 л резервоар, 24 В, без собствен контролер. Допълнително монтирахме външен контролен, който е с разширени възможности за настройка и многократно повишава оперативните възможности на помпата за прецизна настройка на режима на работа.

Помпата SKF Lincoln P203 е с високо качество, популярна и доказан продукт с много приложения. Монтира се фабрично в много машини от подобен тип, включително в бетоновози и бетон помпи на водещи производители като PUTZMEISTER, CIFA и др.

Монтажът по този проект отне на екипа ни приблизително 4 часа.

 

Кое беше по-специфичното в проекта: Изборът на подходяща помпа, която е без вграден контролер и съответно вграждането на такъв.

Кранът притежаваше вграден в бордовото управление таймер с фиксиран режим на старата помпа, който обаче не работеше и според оператора на машината бе неудачен. Ето защо екипът на Хенлих предложи по-добро решение и по-адекватно управление на машината чрез външен контролер. Този вид контролери са с по-добра цена и с повече режими на управление в сравнение с вградените фабрични такива.

 

Искате ли да помогнем и на вас да смазвате машините си по-добре и да живеят по-дълго?

Инженерите на Хенлих винаги дават компетентна консултация, включително варианти за проектиране, монтаж и сервиз на СЦМ.

Екипът ни е съставен от специалисти в различни сфери. При нас работят инженери, техници и технически асистенти с много опит и познания зад гърба си. Ето защо може да разчитате на нас за компетентна консултация и инженеринг за всеки от продуктите ни. Когато е нужно, посещаваме клиентите си на място, помагаме при монтаж или подмяна на стара техника с нова.

За допълнителна информация свържете се с нас на office@hennlich.bg

Смяна на помпа на система за централно мазане на кран 120 тСмяна на помпа на система за централно мазане на кран 120 т

Смяна на помпа на система за централно мазане на кран 120 т