Полимерни прахови покрития iglidur® - трибологична оптимизация за силно натоварени повърхности

Покритието iglidur е трибологично оптимизиран полимер под формата на прах, който може да се нанася върху електропроводими компоненти по метода на електростатичното прахово боядисване. Както всички материали igus®, праховите покрития iglidur® имат отлични коефициенти на триене и износване. Това Ви позволява да защитите дори силно натоварени повърхности от износване, без да използвате допълнителни компоненти. Имате възможността да ни изпратите метални детайли за прахово покритие или да поръчате суров материал (прах) и да го нанесете самостоятелно.

Предимствата на праховото покритие са безспорни:

  • дълъг експлоатационен живот - удължавате срока на експлоатация на изделието, като намалите триенето и износването с прахово покритие iglidur. Полимерното покритие служи като износващ се слой и защитава детайлите;
  • простота - намалявате сложността на Вашето приложение, като покриете електропроводимите детайли с прахово покритие iglidur. Не са необходими допълнителни операции или компоненти;
  • универсално приложение - нашите прахови покрития могат да се използват в различни приложения. Например при високи температури до 300°C или за директен контакт с храни.

Кога да го използваме?

  • когато търсим опростен и гъвкав начин за намаляване на триенето
  • когато искаме да защитим повърхността
  • когато искаме да избегнем допълнително смазване

Кога не е подходящо?

  • ако имаме незащитено приложение на открито
  • при приложения под вода
  • когато е необходим дебел слой за износване

Можем ли сами да нанесем покритието iglidur®?

Да, можете сами да нанесете покритието върху вашите детайли. Материалът се предлага в разфасовки от 1 кг, 2 кг и 10 кг. Можете да се свържете с нашите експерти, ако имате въпроси относно избора на материал или покритие. Няма минимално количество за поръчка в случай, че предпочитате ние да извършим услугата.

От какво се състоят полимерните прахови покрития iglidur®?

Нашите материали за покритие iglidur® се състоят основно от полимери, пълнители и твърди лубриканти. Композицията от тези компоненти е индивидуална за всеки от покривните материали, така че да са оптимално съобразени със специфичната си област на приложение.

Как се различават материалите за покритие iglidur®?

Различните покрития iglidur® са оптимизирани за най-разнообразни приложения. Те се различават главно по своята температурна устойчивост, свойствата си на плъзгане или износване и цвета си и можем да предоставим точни технически параметри за всеки материал. В производствената база се провеждат над 10 000 различни ориентирани към приложението тестове годишно, за да се анализира поведението на износване в най-различни сценарии. Това ни позволява да изберем оптималния и най-рентабилен материал за Вашето приложение и да Ви предоставим цялостната помощ, необходима за Вашия проект.

Каква дебелина на покритието може да бъде постигната?

Обикновено дебелината на слоя е между 60 и 120 μm с допустимо отклонение от +/- 25μm. В специфични случаи е възможно многократно покритие до 500 μm. Това обаче зависи много от геометрията и материала на детайла.

Корозионно устойчиви ли са покритията iglidur®?

Самото покритие iglidur® не корозира, но е възможно да се получи корозия на детайла под него, която да доведе до нарушаване на покритието. За да избегнете това, използвайте корозионно устойчиви детайли.

Колко големи детайли могат да бъдат покрити?

Можем да нанесем покритието върху детайли с размери до 3x1x1 m. Ще се радваме да Ви помогнем и да Ви предложим най-рентабилния метод на обработка спрямо размера на детайла.

Може ли покритието да бъде нанесено частично върху детайла?

Да, ние внимателно ще изолираме зоните, които не трябва да бъдат боядисани според Вашите спецификации. За по-големи количества произвеждаме подходящи устройства, които намаляват разходите за процеса до минимум.

Ако Ви е необходима допълнителна информация, нашите специалисти с удоволствие ще Ви консултират и ще отговорят на всички Ваши въпроси!

Полимерни прахови покрития iglidur® - трибологична оптимизация за силно натоварени повърхности