Над 5000 вида пружини за индустрията. На склад и по поръчка с кратки срокове за доставка

Търсите ли здрави и качествени пружини за своето производство, ремонти дейности или битови нужди?

В Хенлих България ще откриете над 5000 вида пружини от различни материали, диаметър, големина и форма. Пружините са с гарантирано високо качество, подлагат се на редица тестове и се произвеждат съгласно Европейските норми. Нашите инженери предлагат компетентна консултация и ще ви помогнат да изберете идеалната пружина за вашите нужди (и ще я доставят в кратък срок).

 

ПРУЖИНИ НА НАТИСК. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТЯХ?

В Хенлих България ще откриете над 2000 вида пружини на натиск, изработени от обикновена или неръждаема стомана.

Тези пружини са цилиндрични винтови от кръгла пружинна тел с постоянен диаметър. Разстоянието между навивките (стъпката) е постоянно по дължината им. Притежават линейна характеристика, като основното натоварване е по оста на пружината. Всички пружини подлежат на последваща термична обработка.

Как да оценим качеството на натисковите пружини?

Натисковите пружини се влагат в различни машини и механизми: при клапанни механизми, за пружинни двигатели в уредостроенето, за намаляване на ударни натоварвания, за измерване на сили, моменти и маси и т.н. Ето защо при тях е важно е да се знае съотношението между силата и хода им, като за цилиндричните винтови пружини това съотношение в голяма степен е линейна графика (повече информация: тук , стр.2)

Пружините на Хенлих се произвеждат по европейски стандарти и тел с кръгло напречно сечение от материали по DIN стандарти. Методът им на производство и допустимите отклонения са в съответствие с DIN 2095, а формата и размерите им съгласно DIN 2098. Пружините от пружинна стомана са фосфатирани и с тъмносив до черен цвят. Може да им се добави антикорозионна защита, краищата им да са притиснати и шлайфани или само притиснати.

Имаме богата гама пружини на склад, като приемаме и индивидуални поръчки за изработка. Предлагаме и пружинни заготовки, които са с дължина 1 метър.

Натискови пружини Хенлих България

ПРУЖИНИ НА ОПЪН. СТАНДАРТНИ ИЛИ С ПЛОСКА ТЕЛ?

Това са цилиндрични пружини от винтова тел с постоянен диаметър. Крайните им витки са оформени като уши за монтиране. Имат линейни характеристики и сила по оста на пружината. Изработват се с допрени навивки по такъв начин, че да се осигури предварително натягане между навивките (то се избира 20-30% от пределното натоварване на пружината).

Пружини на опън на Хенлих са с гарантирано високо качество и отклонения в съответствие с DIN 2097, клас 2 за студеноформовани пружини. Ушите им са завъртени на 180° и са затворени: m= 0 мм. Произвеждат се в съответствие с техническите изисквания за качество за студено формовани пружини DIN 2097 и съгласно всички Европейски норми.

Опъновите пружини се използват в различни механизми и основно за подпомагане на движението, например, за затваряне на тежки врати.

Хенлих България разполага с над 2000 вида различни пружини на опън (включително от плоска тел), изработени от обикновена или неръждаема стомана. Имаме модели на склад, като изработваме и индивидуални модели по поръчка.

Опънови пружини - Пружини за опън - Hennlich Bulgaria

ЛЯВО И ДЯСНО НАВИТИ ТОРСИОННИ ПРУЖИНИ. ПОВЕЧЕ ОТ 200 ВИДА

Торсионните пружини са цилиндрични винтови пружини, които се изработват от спирално навита тел с постоянен диаметър. Имат плътно допрени навивки или са с малко разстояние между тях, както и специално оформени краища (рамене) за захващане към различни компоненти. Раменете им се оформят в зависимост от приложението на пружините и специфичното захващане във всеки отделен случай. При стандартните модели съответстват на форма 1 и са разположени според зададен ъгъл. Трябва да се натоварват по посока на навивките.

Този вид пружини се характеризират с твърдост на усукване т.е. силата, необходима за промяна на ъгъла между раменете с  градус и се произвеждат в съответствие с техническите изисквания за качество за студено формовани пружини DIN 2194 от неръждаема стомана 1.4310.

Най-широко приложение торсионните пружини намират в производството и ремонта на брави на врати за къщи или автомобили. Влагат се също в механизми на различни машини включително в игрални автомати. Използват се широко в различни селскостопански машини и приспособленията за тях, като намират специално приложение в оръжейната индустрия.

Торсионни пружини - Hennlich

И ОЩЕ… ТАРЕЛЧАТИ ПРУЖИНИ ОТ ПРУЖИННА СТОМАНА

Тарелчатите пружини се отличават преди всичко с голяма сила при малко монтажно пространство. В зависимост от размера, в който се изработват, се използва пружинна стомана C67S или 51CrV4. Произвеждат се съгласно изискванията за качество и размер в съответствие с DIN 16983, предишен 2093.

Хенлих предлага и иновативни полимерни тарелчати пружини с отличителни характеристики като ниски вибрации и шум, много ниско тегло, 100% устойчивост на корозия.

В асортимента на Хенлих ще откриете почти 300 вида тарелчати пружини. Използват се най-често за механизми за захващане към въжени линии, компактни съединители, клапанни механизми като защита в химическата индустрия, в машиностроенето, електромагнитни спирачки, при компенсиране на празен ход или защита от претоварване.

 Тералчати пружини Hennlich

ЩАНЦОВИ ПРУЖИНИ. С ЦВЕТОВИ КОД ЗА НАТОВАРВАНЕ

Щанцови пружини са разработени по-специално за производството на инструменти и допълват асортимента от тарелчати пружини. Те са вид цилиндрични винтови пружини, които се произвеждат от овални телове. Показват постоянни стойности по отношение на мястото на монтиране и пружинните сили.

Имат специален цветови код, както следва:

Зелено: пружини, подходящи за леко натоварване

Синьо: пружини, подходящи за средно натоварване

Червено: пружини, подходящи за тежко натоварване

Жълто: пружини, подходящи за особено тежко натоварване

Намират приложение при щанцови инструменти, откъдето е и наименованието им, клапани, куплунги, връзки между компоненти. Ползват се от всички индустрии, където има необходимост от големи сили или екстремни условия като висока температура. Щанцови пружини се употребяват често в автомобилостроенето и в тежкото машиностроене. Те са добър избор в приложения, изискващи големи сили в по-ограничени пространства.

Цветни пружини в завижимост от натоварването Hennlich Bulgaria

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ ХЕНЛИХ КАТО НАДЕЖДЕН ПАРТНЬОР В ИЗБОРА СИ НА ПРУЖИНИ?

От 2005 година Хенлих България се налага ежедневно като доверен партньор на производствата в България. Ние работим само с доказали се производители и ежедневно следваме концепцията да сме един доставчик с много решения.

Предлагаме компетентна консултация и ще ви помогнем да изберете идеалния продукт за своите нужди. Освен за видовете пружини ще ви консултираме също по въпроси за специални изпълнения, монтаж, оптимизация на налични системи или съдействие при разработка. Имаме широк набор складови наличности, но работим и по поръчка. Винаги се стремим да доставяме в максимално кратки срокове.

За допълнителна информация свържете се с нас на ☎ 032/ 33 11 39 или  pruzini@hennlich.bg

Индустриални пружини подходящи за всякакви цели