Manus 2019: Конкурс за креативни приложения на полимерни плъзгащи лагери

Девето състезание manus за полимерни плъзгащи лагери

През 2019 ще се проведе деветото издание на състезанието manus за приложения на полимерни плъзгащи лагери.

Проектът се провежда в световен мащаб. Съвместната инициатива на igus, Института за композитни материали (IVW), списание Industrie-anzeiger и Кьолнския университет за приложни науки кани всички конструктори и дизайнери да вземат участие.

Наградата manus ще бъде връчена на индустриални приложения на полимерни лагери, показващи креативността на разработчика и техническата и икономическата ефективност на приложението. Целта е да се подчертае техническото превъзходство на полимерните компоненти на машината. 

Участниците могат да се състезават за три награди: 1-ва награда -  5000 евро + златен трофей manus и сертификат; 2-ра награда - 2500 евро + сребърен трофей manus и сертификат; 3-та награда - 1000 евро + бронзов трофей manus и сертификат. Церемонията по награждаването ще се проведе по време на Hannover Messe (1-5 април). 

Къде полимерната втулка е решила дълготраен проблем, къде дадено приложение може да се осъществи или ефективността му съществено да се подобри само с помощта на полимерен лагер? Очакваме Вашите предложения!

Крайният срок за кандидатстване е 22 февруари 2019 г. Допълнителна информация за конкурса и условията за участие ще получите от нашите специалисти.