Хенлих с нова категория продукти: Автоматични и сменяеми филтри със степен на филтрация до 0,2 μm

Като доверен партньор на производствата в България Хенлих предлага широк набор от продукти и услуги, които непрестанно допълваме. Стремим се да внедряваме иновативни индустриални решения, които увеличават конкурентоспособността на българските производства.

Най-новата продуктова гама, която добавихме в портфолиото си, са ПРОМИШЛЕНИТЕ ФИЛТРИ

Те са с широко поле на приложение и с много висока надеждност. Проектират се и се произвеждат в Австрия от фирма с 40-годишна история и доказано качество. Предлагат възможност за производство на допълнително оборудване, което може да поръчате и получите от Хенлих. Производителят използва най-съвременни технологии и разполага със собствена лаборатория, където подлага всеки продукт на строги тестове.

Промишлените филтри се използват най-вече на места в производствата, където се отделят твърди частици от различни видове течности. Пречистват широк спектър от флуиди с нисък до висок вискозитет и в различни индустрии – автомобилна, химическа, фармацевтична, металообработваща, хартиена, хранително-вкусова и др.

Автоматични и сменяеми филтри със степен на филтрация до 0,2 μm

Какви филтри ще откриете в асортимента на Хенлих

Предлагаме голямо разнообразие от системи за филтриране – от обикновени и достъпни със сменяеми торби или патрони, до патентовани технологии с функция за автоматично самопочистване и усъвършенствани до последния детайл.

Моделите, които филтрират вискозни течности, са отличителен продукт с уникални възможности и намират приложение в специфични производства.

Автоматични филтри с обратно промиване – Използват се при флуиди с ниски и високи вискозитети и замърсявания до 1%. Основното им предимство е, че процесът на филтрация не се прекъсва, докато протича цикъла на промиване. Използват се при повърхностна и дълбочинна филтрация, както и при такава с натрупване на кейк или с предварително покриване.

Автоматични самопочистващи филтри – Те са с малка консумация на промивна вода и висок КПД на очистване. Серията CakeFil е подходяща за корозивни флуиди, като осигурява филтрация до 0,5 µm с помощен филтърен материал. Използват се широко при нефтопродукти, киселини, основи, разтворители, химикали, захарни разтвори и възстановяване на катализатори. Серията ScrapeFil е отлична за вискозни течности с високо съдържание на твърди частици до 2%. Осигуряват фина филтрация до 50 µm при работа със сокове, мед, шоколад, сиропи, лепила, лакове, охладителни течности, печатарски мастила, катранови продукти, козметични кремове и др.

Метални и неметални филтърни тела - Предназначени са за работа със сменяеми филтърни елементи. Осигуряват надеждно очистване на твърда от течна фаза чрез филтърни торби или патрони. Широката гама от модели обуславя неограничен диапазон на пропускливост, степен на филтрация и избор от материали в зависимост от работния флуид.

Филтърни патрони - Сменяеми еднократни изделия за пречистване на твърда от течна фаза при невисоки дебити и ниско съдържание на замърсявания.

Филтърни торби - Сменяеми еднократни изделия за икономично пречистване на твърда замърсявания при невисоки дебити и ниско съдържание на частици, като позволяват лесна взаимозаменяемост между различните производители.

Ако не знаете какъв промишлен филтър да изберете за своето производство, инженерите на Хенлих България ще ви предложат най-доброто решение спрямо вашите нужди. Притежаваме над 10 години опит в работата с флуиди с различни свойства и познаваме спецификите на различни индустрии.

За допълнителни въпроси, свържете се с нас на тел. 032 621 929 и e-mail: office@hennlich.bg

Автоматични и сменяеми филтри със степен на филтрация до 0,2 μm