Хенлих представя: Ново в програмата-смазочна техника за обработка на повърхнини

Ако има две неща, които всяко производство цени, това са времето и ресурсите. Ние в Хенлих сме запознати с това и ето защо ежедневно се стремим да бъдем един доставчик с много решения.

Верни на тази философия, постоянно допълваме продуктовата си гама и търсим доверени партньори, с които заедно да решаваме предизвикателства, каквото е избора на смазочна техника за обработка на повърхнини.

Хенлих предлага вече модерни системи за обработка на повърхнини, които се делят на 2 основни вида: системи за контактно и системи за безконтактно полагане на медии, най-често масла или други подобни флуиди, свързани с последващата обработка на материала.

И двата типа смазочни системи осигуряват:

  • Равномерно нанасяне на медията по съответната повърхнина
  • Възможност за динамично регулиране на процеса
  • Визуализация на информацията
  • Обработка само на определени зони (сектори)
  • Лесно управление и интегриране в обща производствена система за контрол
  • По-малък разход на флуиди
  • Пълен контрол на процесите
  • Чиста работна среда

Системите на Хенлих намират широко приложение в различни индустрии с акцент върху производството на автомобилни компоненти, рязане, щанцоване и формоване на метални ленти и листове, едрогабаритна битова техника, електрически табла, домакински изделия и др.

 

КАКВО Е КОНТАКТНО СМАЗВАНЕ?

Това е разпространен начин на смазване, който се нарича още „ролково смазване“. Характеризира се с омасляване на плоски повърхности чрез търкаляне на смазочните ролки върху материала (заготовки, ленти или др.). Обикновено при този процес няма генериране на нежелана маслена мъгла, като в процеса на контактно смазване се използват екологично чисти ролки.

Методът се използва широко при смазване на метални ленти, заготовки, процеси на щамповане, фино заглаждане, огъване и профилиране, както и за валцоване и дълбоко изтегляне.

 

КАКВО Е БЕЗКОНТАКТНО СМАЗВАНЕ?

Безконтактното смазване на различни повърхности се осъществява чрез спрей системи и специално разработени впръскващи дюзи. Предлагат се стандартни конфигурации, както за смазване на цели повърхнини, така и на отделни сектори. Производителят предлага и високоефективни системи, които са разработени за лесно интегриране в автоматични производствени линии.

 

НЕ ЗНАЕТЕ КОЙ МЕТОД Е ПО-ПОДХОДЯЩ ЗА ВАШИТЕ НУЖДИ? ПОПИТАЙТЕ ИНЖЕНЕРИТЕ НА ХЕНЛИХ

Нашите консултанти винаги дават компетентна консултация и ще ви предложат най-доброто решение спрямо индивидуалните ви нужди. Ако не знаете дали да изберете контактно или безконтактно смазване, попитайте ни.

При нас работят опитни практици, които през последните 14 години (от създаването на Хенлих България през 2005 г до сега) не са получили запитване, на което да не дадат адекватен отговор. В гамата ни от смазочна техника сме обхванали всичко възможно като продукти и се стремим да предлагаме все по-добри решения за все по-специфични приложения.

Hennlich с нов партньор