AR Filtrazioni: Филтриращите системи, които пестят по 2000 лв/год. на производствата в България

Всяко производство, с каквото и да се занимава, има една цел: Да подобри продукцията си, като същевременно намали разходите.

И всяко металообработващо предприятие се изправя пред следното предизвикателство: Ефикасно и изгодно да пречиства въздуха от маслената мъгла и прах.

ПЪТЯТ ЗА ТЯХНОТО РЕАЛИЗИРАНЕ СА ФИЛТРИРАЩИТЕ СИСТЕМИ AR FILTRAZIONI

AR Filtrazioni са високоефективни филтриращи системи, които се произвеждат в Италия и са един от лидерите в своя бранш. Техните машини улавят маслена мъгла, изпарения от охлаждаща течност, прах от цветни и взривоопасни метали, вредни газове и емисии от една или група машини. Лесни са за адаптация към вече съществуващи машини или идейни проекти.

Филтриращите машини се предлагат в 10 стандартни продуктови серии, които посрещат разнообразните нужди на металообработващите фабрики: при рязане с охлаждане, лазерно рязане, заваряване, обработка на взривоопасни материали, скъпоценни метали, графит и др.

Към момента повече 15000 филтриращи системи на AR Filtrazioni са инсталирани по целия свят.

 

КАКВО СЕ СЛУЧВА, АКО В ПРОИЗВОДСТВОТО НЯМА ФИЛТРИРАЩА СИСТЕМА ЗА МАСЛЕНА МЪГЛА И ПРАХ

По време на обработката на метал във въздуха се разпръскват капчици охлаждаща течност, които са опасни както за работниците, така и за продукцията. Тяхната големина е в различни диапазони, но тези, които са по-малки от 10 микрона, остават във въздуха достатъчно дълго, че да могат да бъдат вдишани. Отлагат се в респираторния тракт на хората, в техните бели дробове и се разнасят от кръвоносната система. Често съставът на тази мъгла съдържа също керосини и различни въглеводороди, които са токсични. И тук стигаме до тъжната статистика, че:

Средно 15 000 човека в България умират всяка година заради замърсения въздух, който дишат.

И  това не е всичко…

Маслената мъгла, ако бъде оставена във въздуха, полепва също по кожата и предизвиква дразнения.

Отлага се по машините и ги уврежда по-бързо. Отлага се по различни електрически части и става причина за аварии. Оставена в работната зона, повишава и температурата в помещението, а това разширява размерите на детайлите в производството и намалява тяхното качество.

3 ARFiltrazioni филтриращи машини

ЧИСТИЯТ ВЪЗДУХ В ПРОИЗВОДСТВОТО ПОВИШАВА КАЧЕСТВОТО НА ПРОДУКЦИЯТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА

Инсталирането на система за пречистваме въздуха вътре в производството е най-правилният избор, като носи редица предимства след себе си. Ето някои от тях:

Първо, пречиства се въздухът, който вече е в производството. Така не се налага внасяне на въздух отвън и няма нужда нито от неговото затопляне, нито от неговото охлаждане. Това пести енергия и финансови ресурси.

Създават се условия за по-високо качество на производството, като се поддържа чиста среда и оптимална температура.

78% от маслото, което се филтрира, може да се рециклира и да се върне в производството.

Всяка AR Filtrazioni машина работи по-икономично от конкуретни такива, като пести по 24 кг въглероден диоксид на ден. Това означава, че производство с 10 машини може да спести на околната среда по 90 тона CO2 всяка година.

Работниците се чувстват по-добре и дишат свободно. Страдат по-рядко от заболявания.

Освен това…!

 

ПОДДРЪЖКАТА НА AR FILTRAZIONI ИЗИСКВА ЕДВА 10 МИН./ГОД.

AR Filtrazioni са изключително лесни за поддръжка, като работата по една машина отнема само 10 мин. и се извършва веднъж в годината. Това се случва благодарение на простата конструкция, която предразполага лесен достъп до консумативите. А манометър за диференциално налягане, показва в реално време кога някой от филтрите се нуждае от почистване.

Различите модели AR Filtrazioni разполагат с различно ниво на филтрация на въздуха. Базовите машини имат 4 филтъра: центробежен, метален, ръкавен и черен филтриращ панел. Plus сериите са с още 2 допълнителни: ЕПА филтър и/или пакет префилтрация.

Системата е изградена по този начин с цел да се предпазват консумативите, а ръкавният и ЕПА филтър да се подменят възможно най-рядко.

ARFiltrazioni филтрираща машина

AR FILTRAZIONI ПЕСТИ ПО 2000 ЛВ/ГОД. ОТ ЕНЕРГИЯ И КОНСУМАТИВИ

Филтрите AR Filtrazioni се сменят само веднъж в годината. Цената на един е 3 пъти по-ниска в сравнение с конкурентни. За една година AR Filtrazioni възвръща инвестицията си и започва да пести от ниския си разход на енергия и ниските разходи за поддръжка.

Ето какво показват цифрите.

AR Filtrazioni изисква инвестиция от 7000 лв./система. НО! Техните филтри се сменят 1 път/год. Цената на филтрите е едва 230 лв./год. Консумацията на енергия на една машина е 1700 m3/h – 750 W.

Конкурентна машина изисква инвестиция от 3000 лв./система НО! Техните филтри се сменят 4 пъти/год. и цената им излиза 3200 лв./год. Консумират повече енергия: 1700 m3/h – 1500 W

Изводът: За малко повече от 1 година AR FILTRAZIONI изплаща инвестицията си и оттам нататък спестява близо 2000 лв. от смяна на филтри и допълнително за ниския разход на енергия.

 

99% ФИЛТРАЦИЯ НА ВЪЗДУХА И 100% СПРЯМО ВАШИТЕ НУЖДИ

AR Filtrazioni филтрира въздуха във вашето производство на 99% и дава гаранция за чистотата му по EN1822 и EN779.

Системите представляват модулна конструкция, която може да се надгражда и конфигурира 100% спрямо нуждите на производственото пространство и средата. Могат да се инсталират върху висока стойка до машината, върху самата машина или върху подвижна количка.

ARFiltrazioni филтрираща машина

ИСКАТЕ ЛИ ДА НАУЧИТЕ ПОВЕЧЕ? ИНЖЕНЕРИТЕ НА ХЕНЛИХ ВИНАГИ ДАВАТ КОМПЕТЕНТНА КОНСУЛТАЦИЯ

Хенлих България е официален представител на AR Filtrazioni за нашата страна. Като такива разполагаме с нужните познания, за да ви препоръчаме най-добрата филтрираща система за вашите нужди. Нашите инженери са специалисти с практически и теоретичен опит зад гърба си и винаги дават компетентна консултация. Свържете се с нас, за да направим заедно въздуха и във вашето производство по-чист.

Обадете ни се на тел. 032 621 929 или ни пишете на office@hennlich.bg.

Филтриращи системи за въздух ar filtrazioni