9-то издание на състезанието vector - включете се и вземете наградата!

Търсим интересни приложения! За девети път igus се впуска в търсене на иновативни и нестандартни приложения на полимерни кабеловодещи вериги и захранващи системи.

Кабеловодещите вериги осигуряват безопасен пренос на енергия, данни, сигнали и медии, като в същото време са винаги в движение. Ще ги намерите навсякъде - от кранове и оборудване за машини до индустриални роботи и лабораторни технологии. Непрекъснато се разработват нови модели, за да отговорят на все по-високите изисквания като променлива скорост, ограничени монтажни пространства, големи натоварвания, прогнозна поддръжка и специфични работни условия като "чиста стая". Целта на състезанието vector е да отличи най-интересните приложения на захранващи системи с кабеловодещи вериги.

На всеки две години експертно жури връчва наградите vector и премии до 5000 евро на най-завладяващите проекти и техните разработчици.

Конкурсът vector е международна съвместна инициатива, организирана от igus®. Победителите ще бъдат избрани от експертно жури, съставено от представители на научните среди, промишлените търговски панаири, специализирани медии и асоциации, и ще бъдат наградени на следващото изложение Hannover Messe (22 – 26 април 2024).

Какво може да спечелите:

  • Трофей златен vector, сертификат и парична награда €5 000 
  • Трофей сребърен vector, сертификат и парична награда €2 500
  • Трофей бронзов vector, сертификат и парична награда €1 000
  • Трофей зелен vector, сертификат и парична награда €1 000


Как да се включите?

Решението трябва да бъде внедрено в индустрията и да се отличава с техническа и икономическа ефективност и креативност. Допустимо е участието с приложения на полимерни кабеловодещи вериги (energy chains) и хибридни решения.

Ако вашият проект е такъв, попълнете внимателно всички полета тук. Разбира се, нашият екип с удоволствие ще ви съдейства при кандидатстването и ще стискаме палци!

Срокът за участие е 9 февруари 2024 г.

Очакваме ви!

9-то издание на състезанието vector - включете се и вземете наградата!