Halite Umbrella Wiper Technology™– типове чистачи с щит А842, А844, А846 за екстремни работни условия

Уплътняването е процес, осигуряващ частична или пълна херметичност на подвижни/неподвижни повърхнини. Внимателният подбор и високото качество на уплътнителните елементи гарантира безотказния производствен цикъл и максималната функционалност на изделията.

Хенлих предлага над 3 000 вида уплътнители – статични, хидравлични, ротационни, пневматични, О-пръстени, листов материал и ленти, шевронни пакети, набивки, плоски уплътнители, водачи и различни видове принадлежности за измерване, монтаж и демонтаж. Официален представител сме на световноизвестните марки Hallite и Carco, компании с над 100 годишен опит в производството на първокласни уплътнители. 

Свържете се с нашите специалисти

Днес ще обърнем специално внимание на чистачите с допълнителна защита за екстремни работни условия, идеални за машините в строителната, земеделската и минната индустрия.

Чистачът с щит A842 пази хидравличните цилиндри от проникване на замърсители, чужди тела и влага. Профилът на щита е разработен специално за сурови работни условия и силно замърсена среда при запазване на отлично чистещо действие. Осигурено е добро уплътняване и нисък теч. 

Щитът покрива много добре монтажния канал отвън дори и при биене и отклонения в пръта, а чистещата устна остава притисната оптимално към пръта и при наличие на ексцентрицитет. 

Друга особеност на тип A842 е външната устна, която допълнително предпазва от проникване на замърсители, твърди тела и влага и предотвратява корозията между чистача и уплътнителя. 

Ребрата по вътрешния диаметър на чистача го позиционират в радиална посока и фиксират положението му в канала. Освен това те предотвратяват възможното натрупване на налягане между него и уплътнителя. 

Този тип чистачи се изработва от високо термично- и износоустойчив Hythane 181® (специален полиуретан). Hythane 181® е изключително гъвкав при ниски температури и много еластичен въпреки здравината си. Материалът е приложим за работа с въздух и хидравлични течности на основата на минерални масла.

  • щитът предотвратява надеждно от проникване на влага в цилиндъра 
  • предотвратява корозията в канала и пространството между чистача и прътовия уплътнител 
  • разтоварващи налягането аксиални ребра 
  • надеждна работа и при биене на пръта 

Двойният чистач A844 се влага основно в цилиндри на строителни и земекопни машини. Обичайно се комбинира с разтоварващи налягането прътови уплътнители като например S663. Особен белег на чистача е външната устна със щит, който покрива входния отвор на канала и по този начин предпазва от възможно проникване на замърсители и влага през външния диаметър със съответните последствия като корозия например. 

Изпълнението като двоен чистач предотвратява течовете от хидравличния цилиндър чрез отстраняване на масления филм зад прътовия уплътнител вътре в уплътнителната система. Стандартната серия се произвежда от висококачествен полиуретан.

  • двойната устна намалява течовете до минимум
  • работи като „чадър“ срещу проникване на влага
  • надеждна работа и при биене на пръта
  • висока гъвкавост при студ

Двойният чистач A846 има следните функции:

  • очистване от замърсители на буталния прът
  • предотвратяване на теч навън

Подобреното уплътняване се постига чрез оформената като К-маншет вътрешна страна на чистача, изработена от Hythane® 181. По този начин чистачът функционира като вторичен уплътнител.

Новоразработената мембрана предотвратява избутването на чистача от канала при твърде високо налягане. След разтоварване на налягането мембраните се затварят отново. При това се запазва надеждната защита от замърсители и вода. 

Приетият за технически стандарт разтоварващ налягането отвор, който е икономически и конструктивно допълнителен разход, в случая може да отпадне. Друго предимство на A846 е външната устна на чистача, която работи като „чадър“. Входът на канала е покрит напълно, което прави невъзможна появата на корозия между чистача и уплътнителя. 

Разбира се, нашите специалисти са на разположение за консултация и с удоволствие ще отговорят на въпросите Ви. 

Halite Umbrella Wiper Technology™– типове чистачи с щит А842, А844, А846 за екстремни работни условия