Зъбни помпи

Серия V CHOCO

Varisco choco zybni pompi shokolad

Свойства и предимства

Зъбните помпи с вътрешно зацепване от серията V CHOCO са подходящи за изпомпване на не кисели хранителни продукти с pH над 4,5.

Внимателно изпомпване без премачкване

Премачкването води до нежелано изменение структурата на продукта. При въртенето на зъбните колела течността навлиза в пространството между тях и полумесеца. Когато колелата се зацепят,

течността бива изтласкана извън помпата без прекомерно натискане.

Специални хлабини

Предотвратяват кристализацията на захарта между зъбните колела и корпуса.

Специфични плъзгащи втулки

Втулката на водимото колело е проектирана с прорези за обмазване и специална хлабина с оста (за избягване на заклинването ѝ поради склонността на захарта да кристализира при загряване), опорна втулка със специална хлабина към вала.

Корпус с прорези

Това подпомага преминаването на флуид зад водещото зъбно колело, предотвратявайки втвърдяване на шоколада в зоната и блокиране на помпата.

Набивка за уплътнение на вала

Доказано най-надеждното решение.

Постоянна температура

Обогревни ризи на корпуса и на набивката гарантират постоянна и добре разпределена температура, обичайно около 50-70°C. Само за модели V 25-2 и 30-2 няма обогрев на набивката.

Сертификати

Помпите VARISCO V CHOCO отговарят на наредба (EC) 1935/2004 за материали в контакт с храни. Сертификатът се доставя безплатно с всяка една помпа.

Berater Емил Панчев