Тръбни куплунги и компенсатори за постоянно свързване на тръбопроводи - издръжливи на опън и ъглови деформации

Представяме Ви тръбни куплунги за постоянно свързване на тръбопроводи, произведени от наш доверен партньор в Швейцария. Те са изключително издръжливи на опън и ъглови деформации и налагат нови стандарти и комфорт в тръбните връзки.

Куплунгите намаляват вибрациите, шума и хидравличните удари, което премахва напрежението и удължава експлоатационния живот на тръбопроводите. Това, което ги отличава от конвенционалните заварки и фланци и ги прави предпочитан начин на свързване по цял свят, е възможността да поемат аксиални движения 5-20 mm, ъглови измествания до 5° и да свързват тръби с различни диаметри и материали, без да е необходима предварителна подготовка на присъединителните краища. 

Употребата на тръбни куплунги намалява времето за ремонт, осигурява бързо разединяване на системата и надеждно уплътняване на подбити или грапави тръбни краища. Този вид съединяващи елементи нямат свободни (хлабави) компоненти, изискват минимално място за монтаж, имат малко тегло и не изискват заваряване. Монтажът им е лесен, не зависи от атмосферните условия и не създава опасност от пожар и/или експлозия.

Конструкцията им позволява завъртане за лесен достъп до стягащите болтове и пести много място и маса на тръбното трасе. Намират приложение в гражданското и промишлено строителство, корабостроене, ТЕЦ, ВЕЦ, за вграждане в машини. Поемат внезапни напрежения по трасето и са идеални при сеизмични модернизации. Отличното съотношение между цена и швейцарско качество ги прави подходящи за множество приложения в газо-, водо- и въздухопреносни мрежи.

Свържете се с нашите специалисти

Предлагаме и компенсатори, които служат за поемане на движения в тръбни системи, породени от температурна разлика между околната среда и флуида в тръбопровода. Компенсаторите често се използват за гасене на вибрации и буфериране на хидравлични удари и натоварвания и се изработват от различни материали в зависимост от работния флуид (течност или газ). Според движенията, които могат да абсорбират, се предлагат аксиални, латерални, ъглови и универсални компенсатори, а в зависимост от материалите за изработка могат да бъдат метални, еластомерни и текстилни.

Металните силфонни компенсатори са компактни, могат да се инсталират навсякъде по тръбопровода без специални инструменти, не изискват специални монтажни камери и почти не се нуждаят от поддръжка. Използването им гарантира надеждна и ефективна защита на тръбопровода от статични и динамични натоварвания, възникващи от деформации, вибрации и хидравлични удари. Употребата на висококачествени материали, като въглеродни стомани, дуплекс, алуминий, титан и високоникелови сплави, позволява на металните компенсатори да се използват при най-сурови условия и флуиди.

Гумените компенсатори абсорбират аксиални, латерални и ъглови отклонения от топлинните промени в дължината на тръбопровода. Предотвратяват предаването на механични вибрации от машини, апарати или помпи към свързания тръбопровод, компенсират напреженията и неточностите при монтажа и в съответствие с изискванията за приложение са в състояние да издържат на налягане до 40 bar. Произвеждат се както единични, така и серийни продукти с максимален диаметър до 5 метра, индивидуален дизайн, изчислени в съответствие с изискванията на клиента.

Текстилните компенсатори се отличават с ръчна изработка - слой по слой, в точно съответствие със спецификацията на клиента. За тази цел, освен точната геометрия на връзката, са нужни данни за работната среда, температура, налягане и необходимата компенсация на отклонението. При работни температури до 1200°C и налягане до 0,3 bar, компенсаторите от текстил могат да поемат значителни отклонения в аксиални, латерални и ъглови движения в зависимост от типа.

Ако Ви е необходима допълнителна информация, нашите специалисти с удоволствие ще Ви консултират и ще отговорят на всички Ваши въпроси!

Тръбни куплунги и компенсатори за постоянно свързване на тръбопроводи - издръжливи на опън и ъглови деформации