Подбрани продукти за земеделски производители

Според данни на Евростат в ЕС почти 50% от територията е покрита със земеделска земя. Селското стопанство играе ключова роля в икономиката и опазването на природните ресурси. То има голям дял от броя на заетите лица. Това е индустрията, при която тече непрекъснат процес на механизация и автоматизация с оглед пестене на човешки труд и спецификата на работния процес. Всички тези фактори доведоха до непрестанните усилия на ЕС за насърчаване на устойчивото развитие на селските райони.

Познавайки техническите характеристики на машините, които се използват, нашите инженери селектираха продукти, необходими на всеки аграрен производител. 

Въздушно – маслен охладител Хенлих

Ако използвате хидравлични машини в своята дейност, сте запознати с най-често срещания проблем, особено през летния сезон, а именно –  загряването на хидравличното масло. Игнорирането му лесно може да доведе до повреда по машините, по-ниска продуктивност и дори необходимост да се спре целият работен процес.

Хенлих Кулинг Технолоджис (Австрия) има собствена разработка и производство на пълна гама въздушно-маслени охладители.

Въздушно-маслен охладител

Да инсталирате охладител е много по-добро решение от това да преоразмерите системата с по-голям резервоар с повече хидравлично масло. Подобен подход изисква по-голяма инвестиция и допълнително място за по-обемния резервоар.

Ние от HENNLICH предлагаме:

  • цялостна услуга - от първоначалната идея, през подбор и пускане в експлоатация до поддръжка и сервизна дейност;
  • предлагаме решения и за двата съществуващи вида циркулационни кръга за охлаждане на масло: главна охладителна верига или байпасно охлаждане;
  • системите ни работят добре дори при екстремни условия;
  • създаваме специфични решения с различни аксесоари и комбинации, съобразени с вашите производствени условия.

Характеристики:

  • гъвкав дизайн;
  • здрава конструкция;
  • приспособени към неблагоприятни климатични условия, натоварвания и прах;
  • множество специални решения с разнообразие от аксесоари.

Хидравлични акумулатори

Хидравличните акумулатори са устройства с широко приложение в различни видове системи. Това може да са както ниско-, така и високонапорни системи, като функцията на акумулатора може да е различна в зависимост от мястото и начина на свързването му. Такива устройства служат като разширителни съдове, автономни източници на хидравлична енергия, демпфери на колебания по дебит и налягане, устройства за предпазване на системите от хидравлични удари, устройства за увеличаване бързодействието на захранваните консуматори и като регенеративни устройства. Тези обстоятелства определят и огромното разнообразие от конструкции и типоразмери на хидроакумулаторите.

Хидроакумулатор

Мембранните и балонните хидроакумулатори HENNLICH се произвеждат в Германия. Разполагаме с широк избор от материали на корпуса (въглеродна или неръждаема стомана) и балона/мембраната (NBR, EPDM, FKM и др.). Моделите са с обем до 50 литра, работно налягане до 350 bar и се доставят незаредени с азот.

ЗАЯВЕТЕ ТУК безплатна консултация при избор на охладители и хидроакумулатори. 

Уплътнителни елементи

Уплътнителните елементи са неизменна част от всяка машина. Ние от Хенлих предлагаме богата гама от хидравлични и пневматични уплътнители -  О-пръстени, статични, динамични, ротационни, както и необходимите инструменти за монтаж и демонтаж. Препоръчваме използването на иновативни продукти с доказано качество, като чистач А844 с двойни устни, който е предназначен за работа в силно замърсена среда.  Външната устна с щит не позволява проникването на замърсители и влага отвън, предотвратява течовете от хидравличния цилиндър чрез отстраняване на масления филм зад прътовия уплътнител. Това предпазва машината от повреда и осигурява дълъг експлоатационен живот. Температурният диапазон, на който работи чистачът, е от -45°c до 110°C.

Уплътнителни елемент

Друг подобен продукт е двоен чистач с разтоварващи мембрани, модел А846, който осигурява оптимална защита от проникване на влага отвън и е подходящ за машини с високи скорости и тактови честоти. Продуктите са подходящи за най-проблемните области, които са подложени на непрестанно замърсяване като кофи, гребла и др. в аграрните машини.

ЗАЯВЕТЕ ТУК безплатна консултация при избор на уплътнителни елементи.

Смазочна техника

Предлагаме и цялостни решения в смазващите процеси – от изграждане на индивидуални проекти за системи за централно мазане, през монтаж, поддръжка и сервиз, до доставяне на компоненти за смазване. Имаме богата гама от масла и греси, смазочна техника за обработка на повърхнини и системи за дозиране.

Смазочна техника

Нашите инженери са прецизни, имат опит в намирането на специфични решения и множество реализирани проекти

ЗАЯВЕТЕ ТУК безплатна консултация при избор на смазочна техника

Доверете се на специалистите, за да получите правилното инженерно решение!

Инженерите на Хенлих ще се свържат с вас в рамките на 24 часа и ще отговорят на всички ваши въпроси.

Подбрани продукти за земеделски производители