От инженери за инженери: 6 избрани продукта за пакетиращата индустрия

Прецизност, бързина, безопасност, надеждност, стриктни хигиенни стандарти. Това са 5 от най-важните особености на пакетиращата индустрия.

Те са още по-важни, когато се извършва пакетиране на различни видове храни и напитки, където трябва да се съблюдават допълнителни изисквания и да се покриват необходимите международни и европейски стандарти за хигиена. Едновременно с това обаче е важно процесите да се извършват светкавично, чисто и икономически ефективно.

Комбинацията от всички тези фактори е трудна за реализация, но инженерите на Хенлих имат решение за вас.

Селектирахме 6 вида продукти, които вярваме, че ще намерят приложение във вашата фабрика. Ще направят процесите по-леки, по-сигурни и по-ефективни. Те изцяло покриват стандартите на пакетиращата индустрия. Нека видим кои са.

Кабеловодещи вериги Е2/000: Осигуряват защитата, която търсите

Всяко производство се нуждае от кабеловодещи вериги, но на онези, които извършват и опаковъчни дейности, препоръчваме кабеловодещи вериги igus от серията Е2/000.

Те са лесни за монтаж и много устойчиви. Притежават висока якост, работят тихо и гарантират дълъг експлоатационен живот на кабелите.

Тази серия е ценово изгодна, като същевременно веригите се предлагат в различни дизайни, размери и варианти за вътрешна сепарация. Подходящи са за средни натоварвания, а вътрешната им височина е от 21 до 45 мм.

Мултифункционалната серия E2/000 е с възможност за хоризонтално, вертикално и странично монтиране. Веригите са подходящи при изграждане на дълги ходове и големи неподдържани дължини. Изработват се от различни видове материали, включително ESD, ATEX и др.

Кабеловодещи вериги за пакетиращата индустрия - Hennlich

Контролни кабели: Пренасят информацията по-надеждно от всякога

igus предлагат изключително богата гама гъвкави контролни кабели. Те са идеални за влагане в кабеловодещи вериги и работят безотказно с предизвикателства като бързи движения, малък радиус на огъване и екстремни условия на работната среда.

Кабелите могат да бъдат с различен брой и сечение на жилата, както и екранирани или неекранирани. В зависимост от конкретния тип са сертифицирани и одобрени за различни специфични приложения (CE, NFPA, CEI и много други). Могат да се използват при високи скорости и екстремни температури, а външната им изолация да е от PVC, маслоустойчиво PVC, iguPUR, PUR или TPE. Разнообразието от материали на външната обвивка ни позволяват да ви предложим гъвкави контролни кабели, устойчиви на UV лъчи, масла или микроорганизми, неподдържащи горенето, без халогени или силикон и др. Експлоатационният им живот може да се изчисли чрез специален онлайн софтуер.

Даваме 36 месеца гаранция (при спазени минимални технологични изисквания на експлоатация). Качеството и издръжливостта на кабелите igus е неоспоримо и доказано в редица тестове (например при -40˚С и над 3,7 млн. двойни хода).

Гъвкавите кабели на igus са често избирани и за приложения в роботи.

Контролни кабели за пакетиращата индустрия - Hennlich

Линейни модули SHT: Липсата на смазване е само едно от предимствата им

За целите на пакетиращата индустрия избрахме линейните модули SHT.

Можем да конфигурираме индивидуално решение с предпочитаните от вас материали на валове, подвижни винтове и опорни блокове, дължина на танкетата и хода, необходими допълнителни аксесоари и възможност за ръчно или електрическо задвижване.

Освен поръчкови от тази серия лагери се предлагат и стандартизирани модули, които Хенлих доставя в кратки срокове. Както всички лагери и линейни направляващи на igus, серията SHT не се нуждаe от смазване. Модулите издържат на високо натоварване, имат масивен дизайн и ниско тегло. Могат да работят в различни положения - хоризонтално, ъглово или диагонално. Имат демпфер на вибрации. Специалистите ни с удоволствие ще ви консултират, за да подберете заедно най-подходящия продукт.

Линейни модули SHT за пакетиращата индустрия - Hennlich

Транспортни ролки и ролки за конвейерни ленти: Без смазване и с дълъг експлоатационен живот

Транспортните ролки от серията xiros® съчетават алуминиеви, карбонови или PVC тръби с ценово изгодни фланцови сачмени лагери. Голямо тяхно предимство е, че не се нуждаят от смазване или друг вид обслужване. Изключително подходящи са за хранително-вкусовата и опаковъчната промишленост, тъй като няма риск от замърсяване поради изтичащи смазочни вещества, а вариантът с PVC тръба е изцяло от материали, одобрени за приложение в ХВП. Предлага се и напълно затворена версия за мръсна работна среда. Ролките могат да са с различни диаметри и да се поръчат с точна дължина до милиметър, а монтажът и демонтажът са им лесни и не изискват инструменти. Конфигурират се онлайн, а експлоатационният им живот може да бъде изчислен предварително.  Ако искате да научите как се случва това,  обърнете се към инженерите на Хенлих.

igus разработват и собствена серия ролки за конвейерни ленти, изключително подходящи за пакетиращата индустрия. Решението удължава живота на конвейерната лента, тъй като отпада необходимостта от смазване при обръщането й. Елиминира се и опасността от замърсяване на опаковката или продукта. Ролките са с дълъг експлоатационен живот, имат малък радиус на обръщане на лентата и им е необходима малка сила за задвижване. Радиусът им е от 9 до 20 мм и се изработват от 3 вида материали: универсалния iglidur® P210, iglidur® A180 и iglidur® A350, като можем да ви препоръчаме най-подходящия в зависимост от вашите нужди.

Транспортни ролки и ролки за конвейерни ленти за пакетиращата индустрия - Hennlich

Сачмени линейни направляващи SRS: висока точност при предизвикателни приложения

Сачмените линейни направляващи са по-добрият избор на места, където е необходима висока прецизност. Поради малката височина на релсата и компактните размери на танкетата с два сачмени реда, направляващите SRS са подходящи и за приложение в ограничени пространства.

Дължината на танкетата може да варира, а релсите да се поръчат със стандартни или нестандартни дължини.

Сачмени линейни направляващи SRS за пакетиращата индустрия - Hennlich

Метални шлицови валове LBS: 10 пъти по-големи натоварвания в сравнение със сачмени втулки със същия диаметър

При този тип гайката е с цилиндрична форма, което позволява изключително компактни конструкции. Предаването на въртящия момент се осъществява посредством призматична шпонка.

За разлика от конвенционалните системи, при шлицовите валове на ТHK е възможно само гайката да се изработи с пренатяг. Това ги прави подходящи за приложение в работни условия с променливи и ударни натоварвания и такива, които изискват висока точност на позициониране. Показват отлична ефективност и имат добри характеристики при бърз ход.

Шлицовите валове LBS се монтират лесно, а при вграждането на гайката в корпуса се препоръчва пресова сглобка. Валовете са изработват със стандартни дължини, но доставяме и по размер на клиента.

Метални шлицови валове LBS за пакетиращата индустрия - Hennlich

 

Искате ли да тествате безплатно някои от тези продукти?

Хенлих разполага с ограничени количества (само 45 бр.!) кутии с мострени продукти igus, разработени специално за пакетиращата индустрия. Запише се за една от тях и ако сте от първите, ще се свържем с вас, за да я получите напълно безплатно.

 

Получи своята мострена кутия

 

Ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ни се обадите на тел. 032 621 929 или да ни пишете на e-mail: office@hennlich.bg. Нашите инженери винаги дават компетентна консултация.

Продукти за пакетиращата индустрия - Hennlich