От инженери за инженери: 20+ селектирани продукта за химическата промишленост [част първа]

Химическата промишленост е сред най-бурно развиващите се индустрии по света и у нас. Статистиката сочи, че през 2019 г ръста на индустрията в Европа се е покачил с 0,5%, а секторът се равнява на 620 милиарда долара. Ето защо е важно промишлеността да се развива и в България, а страната ни да става все по-конкурентноспособна. 

В стремежа си да бъдем полезни на производствата у нас екипът ни подбра 20 продукта, специално селектирани за химическата промишленост. [вижте и другите над 10 продукта]

Като международна инженерно-търговска компания Хенлих разполагаме с над 100 000 продукта в портфолиото си. Предлагаме компетентна консултация и работещи решения, които оптимизират производствените процеси. Сред дългогодишните ни клиенти са производства като Оргахим, Агрополихим, Агрия, Солвей Соди, КЦМ и др.

Нашите търговци са дипломирани инженери и притежават над 10 години опит и професионална експертиза. Познават спецификата при работа с флуиди с различни свойства и дори взривоопасност. Работата с екипа ни помага на всяко производство да:

  • Въведе съоръженията си по-бързо в експлоатация
  • Повиши производителността
  • Удължи жизнения цикъл на машините
  • Осигури по-добра прецизност на процесите
  • Управлява процесите си по-гъвкаво

Един от начините да постигнете всичко това е чрез избора на подходящи продукти. Нека разгледаме част от тях.

Вижте ТОП продукти
за химическата промишленост

50+ ВИДА ПОМПИ, СЕЛЕКТИРАНИ ЗА ХИМИЧЕСКАТА ПРОМИШЛЕНОСТ. КОИ СА ТЕ?

Центробежните неметални помпи на Хенлих са с големи дебити до 1350 m3/h. Намират широко приложение, когато се налага транспорт на течни агресивни или неутрални флуиди - киселини, основи, разтворители и амонячна вода. Изработват се от високоустойчиви материали и осигуряват бърз трансфер на флуидите при разтоварване на цистерни, пренос между цехове, охлаждане и циркулация.

Потопяемите помпи за утайка и шлам са с алуминиев или чугунен корпус. Притежават вътрешно еластомерно абразивоустойчиво покритие. Работното им колело не се запушва, а електромоторът е сред най-високоефективните. Използват се при източване на събирателни шахти (с дъждовни и отпадни води), дрениране на отпадни води, изкопи, минни галерии и тунели. Помпите работят безпроблемно с гъсти утайки. Изпомпват шлам със съдържание на камъни до 60 mm. Разполагаме с демонстрационна утайкова помпа, с която да посетим Вашето производство за демонстрация на живо.

Двойномембранните помпи могат да бъдат метални и неметални. Самозасмукват отлично и безпроблемно работят дори на сухо. Имат универсално приложение с широк спектър от флуиди – течни, гъсти, абразивни и корозивни. Повечето модели са с взривозащитено изпълнение. Използват се при трансфер на химикали, запълване или източване на контейнери и резервоари, дрениране на шахти и сборници, транспорт на големи обеми.

Дозиращите помпи на Хенлих осигуряват прецизно дозиране при работа с киселини, основи, амоняк, обогатяване на руди и др. Използват се и при третиране на отпадни води. Имат възможност за ръчно или автоматично управление, като подават флуида равномерно във времето. За да разберете кои модели могат да се надградят до цяла дозираща система, свържете се с нашите инженери.

През 2017 г. основахме и Сервиз Хенлих за ремонт на индустриални помпи, който е напълно оборудван. Ремонтираме както наши, така и чужди помпи. Използваме оригинални резервни части. Осигуряваме бърза реакция и винаги даваме гаранция за извършената дейност. Свържете се с нашия сервизен техник на тел. 088/897 09 87.

ОЩЕ СЕЛЕКТИРАНИ ПРОДУКТИ ПРИ РАБОТАТА С ФЛУИДИ

В химическата промишленост постигането на прецизно производство при оптимални разходи и в кратки срокове е изключително важно. Ето защо прецизните дюзи на Хенлих намират много широко приложение в този бранш. Те са прилагат при разпръскване на флуиди в резервоари, дозиране на компоненти в процеси, пеногасене, охлаждане, мъглуване и измиване на съдове. Гарантират висока точност и прецизност на разпръскване. Дюзите се изработват от химически устойчив полимер PVDF, неръждаема стомана и високолегирани сплави. Най-търсените модели са: дюзи с куха конусна струя, дюзи с плътна конусна струя и дюзи за миене на резервоари. Тях, както и останалите над 3000 вида дюзи, доставяме от най-големия производител в Европа. Поддържаме складови наличности и работим с кратки срокове на доставка.

Промишлени бъркалки се използват широко в производствата, които оперират с флуиди. Например, при хомогенизиране, смесване, предотвратяване на утаяване и седиментация. Бъркалките на Хенлих могат да бъдат стандартни и поръчкови модели за малки и големи съдове и резервоари, контейнери или варели. Разполагаме и с тестова бъркалка, с която да посетим и вашето производство за демонстрация на живо. Имаме широк набор от разбъркващи елементи и готови решения за контейнери.

Металните компенсатори са още един продукт, който ще откриете във всяко химично производство. Прилагат се в тръбни трасета или места, където е необходимо поемане на температурни свивания и разширения на тръбопроводи или гасене на вибрации. Компенсаторите могат да бъдат стандартни или поръчкови, като Хенлих предлага широк набор от неръждаеми стомани и химически устойчиви сплави. Инженерите на Хенлих дават индивидуални решения и правят модификации по продукта, когато се налага.

Филтрите са още един задължителен продукт при работа с флуиди, като в Хенлих предлагаме широка гама сменяеми и автоматични филтри.

Много търсени са нашите метални филтри с автоматично промиване или самопочистване с изключително нисък разход на промивен флуид. Техният филтърен елемент е метална решетка или метална или текстилна тъкан, която се почиства за секунди. Те намират приложение основно при филтрация на изходни суровини, готови химикали и торове, бои, лакове, процесна и сурова вода, биодизел, нефтопродукти.

Филтрите с натрупване на кейк, от друга страна, са метални филтри, при които замърсяванията от работния флуид образуват филтърния елемент. Те са устроени така, че първо се натрупват най-едрите частици и върху тях се наслагват по-фините, което осигурява отлична филтрация. Изключително подходящи са при филтрация на киселини, основи, разтворители, смоли, лепила и в нефтопреработката.

ХЕНЛИХ – ЕДИН ДОСТАВЧИК С МНОГО РЕШЕНИЯ. ЗАЩО СМЕ ВАШИЯТ ДОВЕРЕН ПАРТНЬОР?

Хенлих предлага решения за всяка индустрия, като в портфолиото ни ще откриете над 100 000 продукта. Нашият екип е съставен от опитни специалисти, а всичките ни търговци са дипломирани инженери. Клиентите ни предпочитат, защото поддържаме артикули на склад, а останалите доставяме в кратки срокове. Ежедневно получаваме запитвания от цяла България и отговаряме на всяко до 24 часа.

Кажете ни от какво се нуждаете. Ще намерим оптималното решение за вас!

Свържете се с нас на тел. 032 621 929 или ни пишете на e-mail: office@hennlich.bg