В света на металообработването

Тенденции при съвременните металорежещи и металообработващи машини

В металообработващите машини горещите стружки и агресивните охлаждащи течности значително съкращават експлоатационния живот на кабелите и маркучите, а поддръжката на металните лагери отнема много време. Монтажните пространства стават все по-малки и по-малки, а сложните въртящи се оси са допълнително предизвикателство.

От стругове до компактни 5-осни стругово-фрезови центрове и изключително бързи CNC рутери: за всяко предизвикателство в областта на металообработващи машини igus® предлага лабораторно изпитани решения, които увеличават надеждността на Вашата машина и намаляват работата по поддръжката.

 

1. Цялостни системи, готови за монтаж 

 

Гъвкаво, високоскоростно пробиване на отвори.

Захранващата система readychain® на тази пробивна станция се състои от кабеловодещи вериги energy chains® с кабели chainflex®, доставени кримпнати и готови за монтаж.

2. Защита от стружки за кабели

 Огъваща машина за изключителна точност.

За големи и тежки детайли огъващата машина улеснява процеса на обработка. Надеждното захранване е осигурено от затворени кабеловодещи вериги energy tubes от серията R4.1L.

3. Стегнато производство: изключително лесен монтаж 

 

80% по-кратко време за сглобяване.

Нов фиксатор за облекчаване на силата на опън върху кабелите с формата на пчелна пита. Изпитан в реални условия във фабриката за кримпване на igus®. Намалете напрежението върху кабелите изключително лесно, много бързо и със свобода на дизайна за Ваше удобство.

4. Енергийна ефективност при дълъг ход

 

Намалете силата за задвижване с до 57%.

Кабеловодещата система P4 e-chain system® спестява енергия, напр. в декартови роботи за обработка на листов материал. Това се осъществява с помощта на вградени търкалящи лагери в кабеловодещата верига.

5. Захранване при ротационни движения

 

Завъртане на фрезови шпиндели на 720°.

В това приложение с обърнат радиус на огъване, торсионно устойчивите кабели chainflex® служат като "мек" елемент, който предпазва шпинделите от шок.

6. Индустрия 4.0 с интелигентни пластмаси

 

Една машина на всеки 14 секунди.

Всеобхватна автоматизация с надеждни компоненти в машиностроителния завод. Интелигентните пластмаси от igus® свеждат до минимум внезапните откази и непланираните ремонти.

7. Безотказни кабели с гаранция*

 

Хибридни кабели, използвани в автоматични пробивни машини.

До 50 серво оси в малко пространство, изключителна динамична реакция, съответствие с високите изисквания по отношение на експлоатационния живот и малките радиуси на огъване: тестваният и надежден хибриден кабел chainflex® изпълнява своето предназначение дори при тежки условия на работната среда.

8. Ценово изгодна автоматизация и роботизация

 

Автоматизирайте изгодно ръчния труд.

В изключително ограничено пространство, този манипулатор robolink® с пневматично захващане премахва от машината капаци от мобилни телефони. Манипулаторът намира приложение в трудно достъпни, опасни работни зони или там, където пръска охлаждащ агент.

9. Лагери без необходимост от поддръжка и смазване

 

Лесно движение на плъзгащите врати на машините.

Липсата на смазване прави линейните направляващи drylin® W изключително нечувствителни към замърсяване. Дизайнът им позволява голяма гъвкавост в инженерния процес и лесен монтаж както на единичните, така и на двойните релси.

10. Износоустойчиви части, отпечатани на 3D принтер

 

 Детайлът е завършен в 2 стъпки.

Части по поръчка от високоефективни, износоустойчиви полимери без необходимост от смазване. Просто качете чертежа във формат STEP и изберете желания от Вас материал за печат и това е всичко. Цената се изчислява веднага.

* Гаранция от 36 месеца или 10 милиона двойни хода (за кабели от семейството на chainflex® M до 5 милиона двойни хода) - в зависимост от това кое от събитията е настъпило първо. Броят двойни ходове зависи от типа на монтаж и качеството на кабелите. Допълнителна информация можете да получите от екипа на Хенлих ООД.