Уплътнители ТИП HZ64. Специално за хартиената индустрия, леене на метали (и още специфични приложения)

Хенлих България предлага над 3000 вида уплътнители за целите на всяко производство.

При нас ще откриете богата гама хидравлични уплътнители, статични, ротационни, пневматични уплътнители, О-пръстени, водачи и др.

Официален представител сме на световноизвестните марки Hallite и Carco – и двете с над 100-годишна история в производството на уплътнители за целите на всяка индустрия, включително персонализирани и специални решения.

 

УПЛЪТНИТЕЛИ ТИП HZ64: КОЕ Е РАЗЛИЧНОТО ПРИ ТЯХ?

Сред продуктовия ни асортимент ще откриете семерингите Тип HZ64, които са взаимозаменяеми с популярния модел 64 на GARLOCK. Разработени са специално за екстремни и специални приложения в тежката индустрия. Например, в хартиената промишленост и при стоманодобива за уплътняване на лагерни възли.

Много полезни са на места, където има следните проблеми:

• Аксиални и радиални отклонения
• Ексцентичности на валовете
• Големи хлабини (които при големи диаметри не могат да бъдат избегнати)
• Големи и необходими лагерни толеранси.

Специфичното при този тип уплътнители е, че дори при подобни условия успяват да запазят постоянен контакт между устната и вала чрез пружинната сила. При семерингите Тип HZ64 това се постига чрез много дългата и изработена от еластомер уплътнителна устна. Притискащата им сила се запазва дълго време чрез комбинация от меандрова и вита пружина.

 

КАКВА Е КОНСТРУКЦИЯТА НА СЕМЕРИНГИТЕ ЗА СПЕЦИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ ТИП HZ64?

Витата пружина от стомана AISI 302 осигурява равномерен натиск на устната, за да може да следва и отклоненията на вала.

Уплътнителната устна от еластомер е дълга и гъвкава и се предлага от следните материали: NBR, FPM (Viton®) и SI (Силикон)

Притежават меандрова пружина от стомана AISI 316L, чието специалното изпълнение гарантира, че след монтажа витата пружина ще остане да лежи на правилното място. Захватите за витата пружина позволяват нейното демонтиране и след напасване на дължината съобразно работните условия да се монтира обратно. Това позволява предвиденият стандартен натиск на устната лесно да се напасне за специални условия.

Подсилващият пръсен от ST37 гарантира нужната стабилност на семеринга, която е необходима за напасването му в монтажния канал. Уплътнителният кожух е от нелегирана стомана.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ, КОИТО Е ВАЖНО ДА ЗНАЕТЕ ЗА УПЛЪТНИТЕЛИ ТИП HZ64

Разделят се на 3 основни вида в зависимост от материала, от който са изработени, и в зависимост от това имат разлика в техническите си характеристики.

Семеринги HZ64, направени от NBR, издържат на температури от -30°C до +100°C. Имат максимална ъглова скорост от < 25 m/s и твърдост на устната Shore A 75.

Семеринги HZ64, направени от FPM (Viton®), издържат на температури от -20°C до +220°C. Имат максимална ъглова скорост от < 35 m/s и твърдост на устната Shore A 75.

Семеринги HZ64, направени от SI (Silikon), издържат на температури от -60°C до +200°C. Имат максимална ъглова скорост от < 25 m/s и твърдост на устната Shore A 70.

 

Интересът към този вид уплътнители се засилва през годините. Все повече производства в България търсят точно тях и в Хенлих наблюдаваме нарастващ интерес именно към семерингите за специални приложения Тип HZ64. Ако ви интересува още нещо относно техническите им спецификации или друга информация, свържете се с нашите инженери за компетентна консултация. Очакваме ви на тел. 032 511 326 или office@hennlich.bg.

Уплътнители ТИП HZ64 предназначени за хартиена индустрия и леене на метал