Специализирани решения за сценични, театрални, телевизионни видео приложения

Предлагаме ви специализираните решения на марката igus®, изработени от висококачествени полимери, които не се нуждаят от смазване и поддръжка и са по-леки от конвенционалните решения. В много случаи те са особено подходящи за ограничени инсталационни пространства, а шумът и вибрациите са сведени до минимум.

Осветителни технологии

Продуктите, които предлага Хенлих могат значително да намалят поддръжката на осветлението и да осигурят работа без прекъсвания. Каруселните лагери iglide® PRT са подходящи за безшумни ротационни движения в ограничено пространство. Нископрофилните линейни направляващи drylin® N пък са предпочитани за линейни движения.

Гъвкавите кабели от серията chainflex® M са надеждно и ценово изгодно решение при умерено натоварване и малък брой работни цикли.

Сценичен дизайн

При сценичното оформление, например за мюзикъли, често се изисква сигурно и безопасно вертикално придвижване на множество кабели върху сцената. В допълнение, монтажното пространство почти винаги е изключително ограничено. Кабелите chainflex® са тествани и надеждни дори при усукване. Хенлих предлага и специализирани цялостни решения, например системата Zig-Zag , при която кабеловодещата верига e-chain® буквално се „сгъва“ и се прибира в подходящ по размер контейнер под сцената. Когато сцената се движи нагоре, кабеловодещата верига и затворените в нея кабели се разгъват безшумно и я следват.

Системата twisterband се препоръчва за вертикален ход и много ограничено пространство за монтаж.

Аудио технологии

При сценичното оборудване изискванията към кабелите са високи – те трябва да пренасят сигурно и без прекъсвания голям обем от данни, като същевременно се движат в ограничено пространство. Гъвкавите кабели chainflex®, тествани при 2 милиарда двойни хода годишно, осигуряват надеждност за Вашите добре проектирани аудио технологични решения. За да се съкрати времето за монтаж и да се осигури правилно свързване, във външната обвивка на повечето контролни и всички захранващи кабели от Хенлих е включена нишка CFRIP. Компанията предлага и готови, кримпнати кабели с конектори.

 Oптимизирайте технологично приложението си, като същевременно намалите разходите си.