Работите в производство за перилни и почистващи препарати? Ето как да подобрите процесите си

Производителите на перилни и почистващи препарати имат една от най-отговорните задачи. Те създават продуктите, с които на практика поддържаме добрата хигиена на откритите и закрити пространства, които посещаваме.

Тук попадат производителите на всички прахообразни и течни детергенти за ръчно и автоматично изпиране на дрехи и текстил, различни препарати за измиване на съдове, почистване на дома, дезинфекция и т.н.

Кои са предизвикателствата пред производствата на битова химия?

Първо, това е бранш, който се развива динамично. Има утвърдени български производители, както и международни компании с изградени мощности на територията на страната.

Второ, през последните години се промени потреблението, като все повече хора се насочиха към течните перилни препарати и капсули. В традиционните прахове за пране пък се добавиха парфюмни капсули, които се „пукат“ чак в пералнята на крайния клиент.

Трето, в модерните фабрики се правят усилия за намаляване на консумацията на вода, енергия, вредни емисии, намаляване обема на производствените отпадъци, използване на биоразградими материали при опаковките и т.н.

Четвърто, поддържане на конкурентоспособност чрез непрестанно:

• Подобрение на процесите

• Оптимизиране на разходите

• Подобряване на качеството на продуктите

• Инвестиране в нови технологии и решения

За да помогнем на производителите на перилните и почистващи препарати да постигнат тези цели, инженерите на Хенлих селектираха следните продукти. Нека разберем кои са те и защо.

Вижте ТОП продукти
за химическата промишленост

Ексцентър-шнекови помпи. С дебит дори до 400 m3/h

Ексцентър-шнековите помпи се използват при транспорт на изходни суровини или готов продукт, както и при захранване на пълначни и опаковащи машини. Подходящи при работа с вискозни продукти, йоногенни и нейоногенни ПАВ, ЛАБС и други суровини, които изискват бавно изпомпване без разпенване.

Могат да бъдат вертикални или хоризонтални и са винаги метални (от чугун или неръждаема стомана). Предлагат се модели шнекови помпи със статор от гума, витон, тефлон, с дебит до 400 m3/h и налягане до 48 bar. Налични са модели в нормално и взривозащитено изпълнение.

Ексцентър шнекови помпи от Хенлих

 

Двойномембранни пневматични помпи. За най-широк спектър флуиди

Двойномембранните пневматични помпи транспортират изходни суровини и готови продукти. Изпомпват разнородни видове флуиди - от вода, през абразивни и вискозни до чувствителни към накъсване флуиди.

Позволяват работа с широк спектър киселини, основи, ПАВ, разтворители, дезинфектанти. Справят се добре с течни и вискозни флуиди, включително и такива с абразивни частици.

Могат да бъдат метални (от алуминий, чугун, неръждаема стомана) и неметални (от полиетилен или тефлон). Пневматично задвижваните мембранни помпи достигат дебит от 850 l/min и налягане до 8 bar. Предлагат се модели в нормално и взривозащитено изпълнение.

Двойномембранни помпи от Хенлих

 

Центробежни помпи. Голям набор модели

Центробежните помпи работят с агресивни, летливи, корозивни и опасни флуиди при пълна херметичност към околната среда. Използват се при разтоварване на цистерни, запълване на резервоари и контейнери, трансфер между цехове.

Също могат да бъдат метални (от чугун, бронз, неръждаема стомана) и неметални (полипропилен, PVDF, стъклопласт). Предлагат се модели с отворено, затворено или периферно работно колело, нормални и самозасмукващи, с набивка, челно уплътнение или магнитен съединител. Дебитът им достига до 1650 m3/h и напор до 400 mWC. Могат да са в нормално и взривозащитено изпълнение.

Центобежни неметални помпи от Хенлих

 

Промишлени бъркалки. За бидони, контейнери, варели и резервоари

Промишлените контейнерни бъркалки се използват с цел хомогенизиране, смесване, предотвратяване на утаяване и седиментация. Бъркалките, които ще откриете в Хенлих, притежават патентован конусовиден разбъркващ елемент. Той осигурява отлична хомогенизация на вискозни продукти, като създава хоризонтални и вертикални вихри в съда.

Бъркалките могат да бъдат метални (от неръждаема стомана) или с полимерно покритие (полипропилен, тефлон). Налични са модели за мобилен или стационарен монтаж, с широк набор от разбъркващи елементи, модели с и без регулиране на оборотите, също в нормално и взривозащитено изпълнение.

Промишлени бъркалки от Хенлих

 

Миещи глави. Над 100 модела в асортимента ни

Миещите глави се използват основно за изплакване и измиване на варели, контейнери и резервоари. Осигуряват отлично измиване при нисък разход на вода и едновременно с това позволяват работа и с разтворители.

Моделите, които ще откриете в Хенлих, се доставят от най-големия производител в Европа. Те са с доказано качество и изключително богат асортимент - както метални (от неръждаема стомана), така и неметални (от PEEK и тефлон). В производствата на почистващи и перилни препарати най-често се използват статични миещи глави и ротационни миещи глави. И тук предлагаме модели в нормално и взривозащитено изпълнение.

Миещи глави от Хенлих

 

Ултразвуков нивомер. За безконтактно измерване

При производството на битова химия често се работи със съдове, които съдържат химикали или други суровини. За измерването на тяхното ниво Хенлих предлага ултразвуков нивомер, който позволява безконтактно измерване и монтаж на открито.

Нивомерът се използва при работа с течности и насипни материали, включително гъсти и агресивни вещества. Притежава химически устойчив корпус от PP или PVDF. Може да бъде със или без дисплей. Снабден е с аналогов изходен сигнал и 2 алармени контакта и има обхват до 10 метра. Лесен е за програмиране.

Смазочни системи. За по-дълъг живот на машините

Смазочните системи са един от най-важните компоненти за дългия и безавариен живот на машините. В Хенлих предлагаме проектиране, монтиране и ремонт на смазочна техника, както и много богата гама продукти от тази категория.

Когато е необходимо смазване само на една точка, използваме едноточкови лубрикатори. Те са гъвкаво решение за всяка индустрия. Съвместими са с изискванията за работа в контролирана среда, надеждни, качествени и внос от световен лидер в бранша. Най-търсеният модел е едноточковият лубрикатор SKF SYSTEM 24, който може да работи дори под вода.

Системите за централно мазане за поточни линии, от друга страна, се прилагат, когато е необходимо смазване на няколко подвижни точки. Тук Хенлих предлага индивидуални решения, както и собствена разработка многоточкова прогресивна система за централно мазане на до 12 или 18 точки.

Смазочни системи от Хенлих

 

Нагревателни ризи. Дори за силно агресивни вещества и без контакт с тях

Нагревателнити ризи и колани се използват за индиректно (външно) нагряване на метални и пластмасови варели и контейнери, най-често за нагряване на химикали, които в противен случай кристализират. В производството на битова химия се прилагат за нагряване във варел, когато е необходимо почистващи препарати да станат течни и да се дозира определено количество от тях.

Този вид нагреватели са снабдени с контролер или термостат за управление на температурата. Предлагат се за 110l, 200l и 1 m³ варели. Удобни са, защото лесно и бързо се слагат/свалят от варела. Налични са взривозащитeни модели, а най-предпочитани са нагревателна лента тип DHCH и нагревна риза тип IDR-G.

Нагревателни ризи за варели от Хенлих

 

Уплътнители и самозалепващи ленти HENNLICH MONAX

Хенлих предлага изключително богато разнообразие от уплътнители и О-пръстени с доказано високо качество, от различни материали и с различна твърдост.

HENNLICH MONAX е самозалепваща лента от експандиран PTFE, химически неутрален. Тя е с универсално приложение за уплътняване на всякакви повърхнини - фланци за тръбопроводи, съединяване на произволни профили на въздуховоди и други инсталации. Осигурява непропускливост за всякакви химични субстанции. Поставя се лесно и се заменя лесно.

Пружинно-еластичните маншети се използват в инсталации с цилиндри за пълнене/дозиране. Най-търсените модели са бутални (К119/К219) и прътови (S119/S219).

Уплътнители самозабепващи ленти и О пръстени от Хенлих

 

Пружини за всяка индустрия!

Хенлих предлага над 5000 вида пружини – натискови, опънови, щанцови и др. Те са с много високо качество и надеждни. Поддържаме количества на склад и работим с бързи доставки. Инженерите ни ще ви помогнат да изберете както пружините, така и останалите продукти за вашето производство.

Защото сме!

ХЕНЛИХ – ЕДИН ДОСТАВЧИК С МНОГО РЕШЕНИЯ. ДОВЕРЕНИЯТ ПАРТНЬОР НА ПРОИЗВОДСТВАТА В БЪЛГАРИЯ

Хенлих предлага решения за всяка индустрия. В портфолиото ни ще откриете над 100 000 продукта. Екипът ни е съставен от опитни специалисти, а всичките ни търговци са дипломирани инженери. Клиентите ни предпочитат, защото поддържаме артикули на склад, а останалите доставяме в кратки срокове. Ежедневно получаваме запитвания от цяла България и отговаряме на всяко до 24 часа.

Кажете ни от какво се нуждаете. Ще намерим оптималното решение и за вас!

Свържете се с нас на тел. 032 621 929 или ни пишете на e-mail: office@hennlich.bg

Решения за перилната и почистваща промишленост от Hennlich