Полимер и алуминий - нови винтови двойки от Хенлих

три пъти по-леки от тези от неръждаема стомана

Специалистът за приложения, свързани с движение, igus комбинира трибологично оптимизирани гайки с  винтове от твърдо анодиран алуминий. Така тази dryspin® система с асиметрична геометрия на винта може да работи не само без смазване и поддръжка, но също намалява  теглото до 60%.

Винтовите двойки  на igus имат специална асиметрична геометрия на винта, която в непрекъснат режим на работа предлага до пет пъти по-дълъг експлоатационен живот в сравнение с конвенционалните решения.  С диаметър на винта от 6  mm до 20 mm, тихия режим на работа и ниското ниво на вибрации, приложенията в затворени пространства са възможни.  С усъвършестване на технологията  dryspin® сега предлагаме винтови двойки с алуминиеви винтове – 3 пъти по-леки от стоманените винтове.

За по-дълъг живот и гладко движение - алуминият е не само много лек и корозионно устойчив, но и постига изключително висока устойчивост на износване и нисък коефициент на триене благодарение на твърдото анодиране.  Винтовата двойка не се нуждае от поддръжка за целия експлоатационен живот, когато винта е комбиниран с гайка от полимер на igus с висока производителност  и без необходимост от смазване. Затова и алуминиевият винт  dryspin® е подходящ за множество приложения, дори когато има изисквания за чистота и хигиена, като при космическата,  медицинската или хранителната технология.

 Нашите специалисти са на разположение за консултация, подбор и изчисления на експолатационния живот на тази dryspin® система.

dryspin® система