Линейни задвижвания в нови видове автоматични pick&place машини

Новости и приложения:


Зъбно-ремъчни шайби без смазване

Зъбно-ремъчни модули с 3 различни ширини - междуосно разстояние 120/160/200 mm. Новата модулна линейна ос впечатлява с подобрената си динамика и по-голямата товароносимост, а по-голямото междуосно разстояние я прави и по-устойчива на усукване.

Напълно окомплектована направляваща ролка xiros® с компоненти, отговарящи на изискванията на FDA
Цялостно решение xiros® със синя PVC тръба и два фланцови сачмени лагера от xirodur® B180 за хранителната и медицинската индустрия. Ниско тегло. Всички използвани материали са FDA-съвместими, без смазване и без поддръжка

Шарнирни лагери: успешна 70-годишна симулация
За симулацията на срока на експлоатация на шарнирни стоящи лагери беше проведен продължителен тест с осцилиращи движения при натоварване 1,5 тона. Лагерът е специално разработен за приложение в соларни системи, които се завъртат веднъж на ден. По време на симулацията обаче той се завърта всяка минута, имитирайки по този начин експолатационен живот с продължителност 72 години. Дори след проведения тест по лагера не се забелязват никакви следи от износване.

 

Линейни задвижвания в нови видове автоматични pick&place машини
Magazino, млада компания в Мюнхен, разработва нови идеи за автоматизирана обработка на поръчки. Нов тип pick & place машина за малки детайли разпознава, взема и подрежда опакованите артикули изключително бързо с помощта на 3D камера и "бърз" софтуер. За трите линейни оси на системата са използвани зъбно-ремъчни оси drylin® ZLW от igus®. Разработчиците от Magazino използват и лагери от модулния комплект на igus®.

Сигурно направление на кабелите за висящо дистанционно управление на мостов кран
Контролната система guidefast се монтира директно върху крановата греда. Също като направляващия канал guidefast за сигурно водене на кабелите на крановата количка (повдигащ механизъм), контролната система guidefast може да бъде монтирана като цялостно решение с кабели бързо и лесно.