От инженери за инженери: 3-те най-търсени вида индустриални помпи

Търсите ли нова помпа за своето производство?

Тогава сте попаднали на точното място. Хенлих предлага изключително богата гама от индустриални помпи – повече от 50 модела с  разнообразни типоразмери за всеки вид.

Всяка от помпите доставяме от внимателно подбрани производители, като гарантираме високо качество и ефективност при най-различни приложения. При нас ще откриете центробежни, варелни, зъбни или перисталтични помпи, потопяеми моторни помпи и миксери, дозиращи помпи, синус помпи, пневматични мембранни, високонапорни и други.

На база опита, който сме натрупали през последните 14 години, ви споделяме кои са 3-те най-често търсени помпи от производствата в България. Може би и вие се нуждаете от такава?

 

ДВОЙНОМЕМБРАННИ ПОМПИ: опростена КОНСТРУКЦИЯ И МИНИМАЛНА ПОДДРЪЖКА

Двойномембранните помпи определено са в ТОП 3 на помпите, които производствата избират.

Те се използват за бърз и надежден трансфер на течни и вискозни флуиди, включително такива с абразивни и други частици. Приложими са също при работа във взривоопасна среда, защото транспортират леснозапалими и опасни флуиди, както и прахови субстанции. Пневматичното им задвижване автоматично прави помпата подходяща за взривобезопасно изпълнение.

Някои от най-важните предимства на двойнодиафрагмените помпи са: надеждна и опростена конструкция, минимална поддръжка. Могат да се монтират в различна среда с широка поносимост откъм температура на въздуха, замърсеност на средата и гарантират устойчивост на химикали, масла, разтворители, бои и др.

Помпите засмукват отлично. Работят безпроблемно на сухо. Функционират дори изцяло потопени в работния флуид.

Пневматичните двойномембранни помпи се предлагат в стандартни размери и модели, като могат да се модифицират и по поръчка.

За повече информация се обърнете към инженерите на Хенлих.

Двойномембранните помпи за индустрията

МЕМБРАННИ ДОЗИРАЩИ ПОМПИ: ЛЕСНА АДАПТАЦИЯ КЪМ ВСЕКИ ПРОЦЕС

Дозиращите помпи на Хенлих са с мембрана и се използват за равномерно разпределено във времето подаване на флуид в поток или в съд. Широко приложение намират при подаването на основна суровина в производството. Обединяват в един компактен уред трите отделни функции на процеса на дозиране - изпомпване, измерване и регулиране.

Характеризират се с висока прецизност и добра повтаряемост на изпомпваното количество за всеки ход. Лесно се адаптират към всеки процес или химикал, защото имат широк набор от материали за контакт с работния флуид. Дебитът им може да се регулира ръчно или автоматично чрез външен аналогов 4÷20 mA или импулсен сигнал, както и чрез ProfiBus интерфейс. Задвижването от електромагнит, електромотор или стъпков мотор дава широк диапазон на работно налягане и дебит. Широкият спектър от принадлежности за смукателната и нагнетателната страна осигурява възможност за конфигуриране на стандартна или индивидуална дозираща система.

Видовете дозиращи помпи, които ще откриете в Хенлих, се разделят на: дозиращи мембранни помпи, мембранни помпи с управление или стъпков мотор, електромагнитни мембранни помпи, бутално-мембранни помпи, както и многослойни мембранни помпи.

Допълнителна информация за различните модели и технически спецификации може да получите от инженерите на Хенлих.

Мембранни дозиращи помпи за индустрията

ЦЕНТРОБЕЖНИ МЕТАЛНИ И НЕМЕТАЛНИ ПОМПИ: НЕОБХОДИМОСТ ЗА ВСЯКО ПРОИЗВОДСТВО

Центробежните индустриални помпи, които ще откриете в Хенлих, са метални или неметални, като могат да бъдат както за хоризонтален, така и за вертикален монтаж.

Намират много широко приложение при транспортирането на течни неагресивни, агресивни и леснозапалими химикали, включително разтворители, смеси, отпадни, процесни и питейни води и други нисковискозни флуиди.

Тези помпи могат да бъдат с набивка, челно уплътнение или магнитен съединител. Имат много висок коефициент на полезно действие (КПД). Изработват се от устойчиви материали, благодарение на което са с висока устойчивост при работа с различни видове течности. Транспортират големи и малки обеми от процесни води или други флуиди, включително леснозапалими и токсични.

В Хенлих ще откриете много богато разнообразие от центробежни помпи.

Свържете се с нашите инженери за компетентна консултация и индивидуален подход.

Центробежни помпи за индустрията

А ЗНАЕТЕ ЛИ ЗА СЕРВИЗ ХЕНЛИХ? РЕМОНТИРАМЕ РАЗЛИЧНИ ВИДОВЕ ПОМПИ

През 2017 година обособихме сервиз Хенлих, където осигуряваме гаранционен и следгаранционен сервиз на различни видове индустриални помпи. Предлагаме също така абонаментна поддръжка, като базата ни е оборудвана с необходимата техника: професионални ръчни, електро- и измервателни инструменти, хидравлична преса, подемна техника.

Използваме оригинални резервни части за всички наши помпи, като ги доставяме директно от производителите. Даваме гаранция за направения ремонт дори и за помпи извън портфолиото на Хенлих.

Сервиз за индустриални помпи

ОЩЕ НЯКОЛКО ПРИЧИНИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРОМИШЛЕНА ПОМПА ОТ ХЕНЛИХ

Екипът на Хенлих е съставен от опитни инженери, които познават нуждите на производствата и всекидневно откликват на тях. Ние не просто предлагаме индустриални помпи. Ние даваме компетентна консултация и инженеринг. Гарантираме ви, че избирате правилния продукт за конкретно приложение.

За допълнителна информация свържете се с нас на тел. 032 621 929 или ни пишете на e-mail: office@hennlich.bg.

3 вида индустриални помпи