Новости ноември 2015

Нов материал за изработка на високо износоустойчиви пластмасови детайли на 3D принтер

10/2015
Сега предлагаме нашите устойчиви на износване трибополимери за 3D принтери и във вариант за лазерно синтероване. Бета тестовете показаха, че принтираните детайли са най-малко три пъти по-устойчиви на абразия спрямо аналогично произведени детайли от конвенционални пластмаси за лазерно синтероване.
igus® предлага трибополимерни нишки, а скоро ще пусне на пазара и прахообразни материали и готови произведени на 3D принтер детайли от трибо-материал, подходящи за приложения, свързани с движение. Можете да монтирате директно принтираните части - например втулки или зъбни колела, и да ги използвате за промишлени цели, като ги вложите в прототипи или серийно производство. Повече информация на www.igus.eu/tribo-printing.
Предимствата на трибо-сензацията:Детайлите, изработени на 3D принтер от нашите високоефективни полимери, показаха по време на тестовете стойности на износване, сходни с тези на същите детайли, произведени чрез леене под налягане.
Още акценти motion plastics® от нашите 25 есенни новости* ще бъдат разгледани тук, в бюлетина. Ще се радваме да получим Вашите мнения и да отговорим на запитванията Ви.
С уважение,
Красимир Чотов
Красимир Чотов 
Управител Хенлих ООД
3D-Druck
След трибополимерната нишка, до 50 пъти по-устойчива на износване, произведохме и трибополимерен прах за лазерно синтероване. Повече информация на www.igus.eu/sls-material.
Всички теми в броя:

iglidur® Q290: издръжлив дори в комбинация с меки валове и при високи натоварвания
3D принтер: Висока ефективност и издръжливост, без смазване
e-tube, отваряема от двете страни, с нова вътрешна височина и нови ширини
RBR ротационни модули за e-chain® сега като стандартен продукт
Трибополимерна нишка за 3D принтер - вече и в черно
Удължаваща ос drylin®: динамична, за ниско натоварване
Тест за издръжливост: igus® тества кабел CAT7 на границата на възможностите
Трибо-иновация: принтирани детайли с качеството на отляти под налягане
Къде се крие igus®?
Търговски изложения с участието на igus®

Материал на месеца

iglidur® Q290: издръжлив дори в комбинация с меки валове и при високи натоварвания
iglidur® Q 290 има изключително дълъг експлоатационен живот в комбинация с "меки" валове (напр. галванизирани) и е подходящ за приложение в областта на земеделието и др. при тежки условия на работната среда.
Научете повече 
Намалете разходите и подобрете технологията си
Всички 16 материала с пълна продуктова гама, 1 321 нови продукта: стандартната продуктова гама iglidur® вече с над 3 000 размера

Приложения motion plastics®
Висока ефективност и издръжливост, без смазване
Това са изискванията към линейните компоненти в 3D принтерите. Дори в първата серия принтери на компанията Kühling&Kühling, базирана в Кил, Германия, съответните специални продукти от igus® трябва да се справят с високи ускорения и температури до 80°C. Общо дванадесет вида лагери и линейни направляващи от igus® са вложени в "RepRap Industrial": стоманени валове и линейни направляващи с плъзгачи от високоефективни полимери "iglidur®", винтовe с многоходова резба и полимерни гайки.
Научете повече 
Намалете разходите и подобрете технологията си
Още 550 примера за приложение на iglidur®
Иновации motion plastics®

R2.40
e-tube, отваряема от двете страни, с нова вътрешна височина и нови ширини
Ценово изгодна, стабилна e-tube с 40 mm и 75 mm вътрешна височина. Отваряема по вътрешния и външния радиус. Плътен дизайн и здрави двойни ограничители за допълнителни товари и непридържани ходове.
Научете повече

RBR ротационни модули за e-chains сега като стандартен продукт
Този ротационен модул представлява статичен направляващ канал. Фиксираният край на веригата e-chain® е прикрепен към канала, а подвижният край - към въртящата се част на машината. Серията e-chains® E4.1 е подходяща за ротационните модули от този тип.
Научете повече

iglidur® I180-BL
Трибополимерна нишка за 3D принтер - вече и в черно
Там, където отпечатаните на 3D принтер детайли ще бъдат вложени като видима част от изделието, новата черна трибополимерна нишка Ви дава по-голяма свобода на дизайна. Параметрите на износоустойчивост и обработка са много сходни с тези на iglidur® I180.
Научете повече

drylin® GRW-0630
Изключителна динамика при ниски натоварвания
Новата удължаваща ос drylin® е разработена специално за pick & place приложения с висока динамика и малки товари. При този тип оси танкетата с двигателя е фиксирана, а релсата се движи.
Научете повече
Открития от лабораторията на igus®

CAT7
Тест за издръжливост: igus® тества кабел CAT7 на границата на възможностите
С увеличаването на автоматизацията в промишлените приложения сигурността при пренос на данни става все по-важна. Задачата на CFBUS.052 - първия в света кабел CAT7 за приложение в energy chains® - е да осигури дълъг експлоатационен живот при тежки условия на работната среда. igus® проведе дългосрочни тестове, за да докаже издръжливостта на CFBUS.052.
Към резултатите от теста

Tribo-filament
Трибо-иновация: принтирани детайли с качеството на отляти под налягане
Резултатите от проведените в лабораторията ни линейни и ротационни тестове върху валове от два различни материала показаха ясно, че устойчивостта на износване на лагери, принтирани от трибополимерна нишка, е сравнима с тази на "класически", отляти под налягане детайли.
Към резултатите от теста

Къде се крие igus®?
drylin® SHT
Мотокар с еднораменен повдигач за гладко линейно движение
Един много специален мотокар е произведен в завода на Jungheinrich AG Хамбург в Люнебург, световният номер три сред производителите на индустриални кари. Разработката е за голяма датска млекопреработвателна компания и представлява мотокар с еднораменен повдигач. Това е постигнато с помощта на линеен модул без необходимост от смазване drylin® SHT от igus® с трапецовидна резба и ход 60 mm. 
Научете повече

motion plastics® на място
Календар на изложенията: уговорете си среща и заявете безплатни билети
Agritechnica
Agritechnica
Hannover
08 – 14 November 2015
BrauBeviale
BrauBeviale
Nuremberg
10 – 12 November 2015
 Productronica 2015
Productronica 2015
Munich
10 – 13 November 2015
Compamed
Compamed
Dusseldorf
16 – 19 November 2015
Formnext 2015
Formnext 2015
Frankfurt a.M.
17 – 20 November 2015
SPS / IPC / Drives
SPS / IPC / Drives
Nuremberg
24 – 26 November 2015
Намалете разходите и удължете експлоатационния живот: мисията на motion plastics®