Нагревни ризи за варели

Ако имате суровини, които се съхраняват във варели, повечето от тях изискват нагряване преди преработката, за да се намали вискозитета им или за да се  преведат в течна или  полутечна фаза.

Предлаганите от нас нагреватели за варели са предназначени както за взривоопасни зони, така и за стандартни индустриални приложения в хранително-вкусовата, фармацевтичната, химическата и други индустрии.  Може да се нагряват метални и пластмасови варели (включително IBC контейнери) до 300 ° С.

Тези ризи са проектирани да бъде ефективни чрез идеалната комбинация от мощност, топлоизолация и контрол на температурата. Температурният контрол на съдържанието във варела ви позволява лесно да нагрявате течността до желаната температура. Чрез тези нагреватели имате чист и компактен начин да постигнете равномерно нагряване по цялата повърхност.

Гъвкавите нагревни ризи, които са приложими за 110,200 и 1000 л варели се закрепват чрез велкро лепенки. А металните се отварят като мидена черупка и са за 110 и 200л съдове. Като аксесоар се предлагат нагревно дъно и изолационен капак. Колелцата позволяват лесно придвижване на нагревната ризата. Предлага се изработка на ризи и за други размери варели и съдове.

Предлаганите модели отговарят на сертификатите IECEx  и ATEX. Снабдени са със саморегулиращи нагревни системи, които не изискват допълнителен температурен ограничител в съответствие с температурният клас.

За допълнителна информация може да се обърнете към нашите специалисти.