Нагреватели за галваника от Хенлих. Решения за всеки разтвор и материал

Има производства, за които прецизното нагряване на флуиди и вещества е жизненоважно. Пример за подобна индустрия са галваничните предприятия и производствата на галванични линии и машини за галваника.

Там ежедневно се извършват процеси като поцинковане, никелиране, оксидация и др. Налага се нагряване на агресивни вещества като киселинни и алкални разтвори. Работи се с различни вещества и материали.

Това налага необходимостта от внимателен подбор и използване на нагревна техника. Ето защо Хенлих предлага много широко портфолио от продукти и голям избор на материали за нагревателите, така че да са приложими във всякакви разтвори в галваничната практика. Освен че предлагаме индивидуален подход и решения спрямо всяка ситуация, можем и да изчислим нужната мощност от нагреватели за отопление на конкретна вана.

ТРИ СА ВИДОВЕТЕ НАГРЕВАТЕЛИ, КОИТО БЪЛГАРСКИТЕ ПРОИЗВОДСТВА ПРЕДПОЧИТАТ.

Първо, потопяемите нагреватели за директно нагряване. Основната им характеристика е, че са устойчиви на агресивни киселинни и алкални разтвори. Могат да се използват за почти всички процесни флуиди. Те са съставени от тръба, чийто материал може да бъде от техническо, кварцово стъкло, порцелан, неръждаема стомана, титан или тефлон. При този вид нагреватели нагревният елемент е от керамични тела и това позволява равномерно разпределение на температурата по цялата дължина на нагревателя. Шансът за изгаряне на нагревателя е сведен до минимум, защото няма зони с прекомерно нагряване.

Втори, навити тефлонови нагреватели. Те са подходящи за силно агресивни вещества, като могат да се монтират отстрани или на дъното на ваната.

Третото и най-новото предложение на Хенлих са плоски топлообменници, които се изработват по задание на клиента от неръждаема стомана или титан. Работят както с горещи, така и със студени флуиди. Благодарение на плоския си дизайн създават силен поток на топлообменната среда, заемат по-малко място и са по-леки. Създават по-равномерно и по-хомогенно темпериране. Освен това имат разнообразни възможности на тип и позиция на свързване, а габаритните размери са спрямо предварителното поставените изисквания. Комбинацията от тези фактори води до 50% по-ниски разходи в сравнение със стандартни тръбни топлообменници.

Нагреватели за галваника

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАГРЕВАТЕЛИ И НАГРЕВНИ ЕЛЕМЕНТИ ОТ ХЕНЛИХ?

Нашата мисия е да осъществяваме връзка между българските производства и международни производители на качествени продукти и иновативни индустриални решения.

Предлагаме компетентна консултация, а инженерите ни осигуряват най-доброто решение спрямо нуждите на всяко производство.

Избираме всеки от доставчиците си старателно и не започваме работа с него без качеството на продуктите им да е гарантирано.

Вече повече от 10 години сме официален представител на Mazurczak - немски производител на техника за нагряване с над 60 години опит и лидер в тази сфера. Освен нагреватели те предлагат също нивомерни и температурни сонди от PP, PVDF, тефлон или неръждаема стомана, които издържат на киселини при висока температура. Тези сонди са необходими за правилното и автоматично функциониране на нагревателите.

Продукти за индиректно нагряване доставяме от Thermocoax Isopad фирма, специализирана в нагревни саморегулиращи се кабели, нагревни маркучи, нагревни подложки и ленти. Тези продукти се монтират върху тръба или съд, като нагряват веществата без да са в контакт с тях.

 Нагреватели за галваника

Освен това…

През годините Хенлих България затвърди позициите си като надежден партньор на производствата в България. Ние сме един доставчик с много решения.

Радваме се на положителна обратна връзка от клиентите си. От години, например, Идеал Стандарт - Видима АД използват нагреватели от Хенлих за своето галванично предприятие и ето какво споделя Цветан Овчаров, технолог покрития там:

 „Много съм доволен от нагревателите на Хенлих. Използваме ги ежедневно в нашето предприятие и качеството им се е доказало в практиката през годините. Колегите от Хенлих винаги са насреща, когато имаме въпрос, нуждаем се от нов продукт или подмяна на друг.“

НУЖДАЕТЕ ЛИ СЕ ОТ НАГРЕВАТЕЛ ЗА СВОЕТО ПРОИЗВОДСТВО?

Свържете се с нас на тел. 032 511 326 или e-mail: office@hennlich.bg. Ще ви помогнем в избора, инженеринга и всички съпътстващи процеси от света на нагряването. Поддържаме на склад част от продуктовата си гама, а всичко останало доставяме в срок до 3 седмици след заявката.

Нагреватели за галваника