Метални силфонни компенсатори

Металните силфонни компенсатори са компактни и могат да се инсталират навсякъде по тръбопровода без специални инструменти. Те не изискват специални монтажни камери и почти не се нуждаят от поддръжка.
Използването им гарантира надеждна и ефективна защита на тръбопровода от статични и динамични натоварвания, възникващи от деформации, вибрации и хидравлични удари. Употребата на висококачествени материали, като въглеродни стомани, дуплекс, алуминий, титан и високоникелови сплави инконел, инколой, хастелой, монел и др., позволява на металните компенсатори да се използват при най-сурови условия и флуиди.

Предлагаме Ви следните видове компенсатори:

Аксиалните компенсатори

Обикновено са с неограничена и неосигурена конструкция и основно са предвидени за поемане на надлъжни движения, причинени най-често от температурни деформации. Поради неукрепената си конструкция те изискват опори и водачи, за да реализират противодействащите сили и пружинни параметри, в противен случай ги предават на тръбопровода. Аксиалните компенсатори, които се предлагат с вътрешна втулка или защитно покритие, могат да поемат значително големи движения при относително компактни размери, като това ги прави ценово изгоден и надежден продукт.

Латералните компенсатори

Използват се основно при тръбни трасета, където има честа смяна на посоката на потока, което се отразява повече в латерални движения, отколкото в аксиални. Те могат да поемат движения във всяка посока, но само в една равнина и то до ограничен ъгъл. Оптималното решение за поемане на големи латерални движения е поставянето на универсален компенсатор.

Ъгловите компенсатори

Ъгловите извършват ъглови завъртания в една равнина, а универсалните поемат движения в няколко равнини. Латералните компенсатори се предлагат с вътрешна втулка, защитен кожух, опъващи пръти, шарнир или кардан, ъгловитте – с шарнир, кардан, с вътрешна втулка или със защитен кожух, а универсалните – с вътрешна втулка, със защитен кожух или опъващи пръти.

Предлагаме широка гама стандартизирани размери, както и поръчкови изделия с кратък срок на доставка.

метални компенсатори