Mембранни клапани за еднократна употреба

GEMÜ, водещ производител на клапани и системи за измерване и контрол във фармацията и хранително-вкусовата промишленост, разработи първият в света мембранен клапан за еднократна употреба.

Тенденцията към опростено производство и ефективно предотвратяване на рискове от замърсяване водят до все по-голяма популярност на оборудването за еднократна употреба. Този дизайн е особено подходящ във фармацевтичния бранш, където има производства с малки партиди.

CIP/SIP процеси вече не се изискват.

Вторичните процеси за почистване и стерилизация (CIP/SIP), които са добре познати и се изискват при класическите инсталации от неръждаема стомана, на практика вече не са необходими. Чистотата се гарантира чрез стерилизация с гама-лъчи на всички компоненти, участващи в процеса. Това не само намалява разходите за инвестиции, но също така елиминира времето, необходимо за почистване.

GEMÜ SUMONDO® свързва тялото на вентила и задвижката с помощта на патентована заключваща технология: след приключване на процеса самото тяло се отстранява, а актуатора може да се използва многократно. Работният флуид остава без контакт с околната среда дори и след премахване на тялото. Използва се ултразвуково заварена TPE диафрагма.

Основното предимство на тези клапани в сравнение с конвенционалните пинч  клапани е в точното контролиране на процесите. С помощта на различни задвижки може да се дава обратна връзка към системата за мониторинг и да се осигури пълно наблюдение на контролираната система.

GEMÜ SUMONDO® се предлага първоначално в три номинални размера: от 3/8" до 1" със щуцер за маркуч или кламп.

Предимства:

  •  Надежден задвижващ механизъм, който не се подменя.
  • Тяло от устойчив и гама-стерилизиран материал.
  • Херметически разделена среда между тялото на вентила и задвижката. 

Технически данни:

  • Номинални размери: от 3/8"до 1"
  • Връзки: маркучи контри, скоба връзка
  • Тяло материал: PP-R
  • Температура на средата: от 5° С до 40° С
  • Работно налягане: макс. 4 бара (58 PSI)