Маншони и защитни покрития за предпазване на линейни лагерни възли и механизми

решения за защита

Хенлих представя решения за защита на линейни направляващи, сачмено-винтови двойки и зъбни рейки. Разнообразни варианти на маншони, гъвкави защитни покрития (т. нар. „хармоники”), защитни телескопични пружини и защитни телескопични покрития.

Маншоните могат да бъдат шити, термо-лепени, отляти. Често са използвани, когато е необходима много малка дължина в събрано състояние (Lmin), също така и за защита на ротационни части. Предлагат се различни начини на монтаж – с фланец, шийка или комбинация. За улеснение при монтаж може да се изработи маншон със странично отваряне, който се поставя, без да е необходимо да се демонтира частта, която ще бъде защитена.

Линейните покрития могат да бъдат шити или термолепени от материали, съобразени с работните условия. Формата на покритието е според нуждите на клиента, за да се постигне най-добро пасване към машината. При контакт на покритието със стружки, пръски от заваряване или искри могат да бъдат поставени метални ламели, които да го защитават от прогаряне или срязване.

Металните телескопични покрития се ползват за защита на важни възли в металорежещите машини. Често те са единственото решение в случаи на голямо количество стружки, пръски от заваряване, искри, получени вследствие работата на машината. Предлагат се покрития от въглеродна и неръждаема стомана. Формата на покритието се определя според машината и в комбинация с други принадлежности се подпомага правилната му работа. Хенлих предлага също всички видове стандартни чистачи за подмяна при поддръжка на защитите, както и за други места в машината. При наличие на старо износено покритие може да се осигури ремонт и да се реновира.

Защитните телескопични пружини се използват за директно предпазване на валове или сачмено-винтови двойки. Подходящи са в случаите, когато е необходимо защитаваният елемент да бъде покрит от всички страни (непостижимо с метално телескопично покрите), за да се предпази от замърсявания, като стружки, пръски от заваряване, искри.

Фирма Хенлих е Вашият надежден партньор при подбор и доставка на маншони и защитни покрития

Маншони и защитни покрития за предпазване на линейни лагерни възли и механизми