ХИДРОАКУМУЛАТОРИ ХЕНЛИХ

балонни и мембранни хидроакумулатори

Изделията се произвеждат от Хенлих кулинг технолоджис в Германия и намират приложение за съхраняване на енергия, хидравлично демпфериране (гасене на пулсации) и компенсация на температурни разширения и пикове в налягането в затворени системи (хидравлични и/или газови).

Балонните хидроакумулатори са метални безшевни цилиндрични съдове със заварен или кован корпус, в който е разположен гъвкав балон, газов и течностен клапан. Балонът се изработва от различни еластомери, запълва се с газ (най-често азот) и служи да отделя газа от течността. В зависимост от количеството течност, постъпващо в корпуса на акумулатора, балонът се свива и течността запълва вътрешността. Стандартните модели са с обем 1÷50 l, налягане до 350 bar, температурен диапазон от (-)15°C до (+)80°C, тяло от устойчива на налягане въглеродна стомана, вариант с пластмасово или цинково покритие, балон от еластомер NBR, ECO, TT-NBR, IIR, EPDM, FKM и клапани от въглеродна или неръждаема стомана.

Мембранните хидроакумулатори са заварени неразглобяеми затворени съдове с вградена еластична мембрана, която разделя вътрешното пространство на две камери - за газа и за течността. Преместването на мембраната в следствие от входното налягане на течността променя обема на двете камери. Стандартните модели са с обем 0,05÷3,5 l, налягане до 350 bar, температурен диапазон от (-)15°C до (+)80°C, тяло от устойчива на налягане въглеродна стомана, вариант неръждаема, мембрана от еластомер NBR, ECO, IIR, EPDM.

Богатият ни опит и широки складови наличности от готови хидроакумулатори и присъединителни фитинги ни позволяват да заменим в най-кратък срок съществуващо изделие в работеща система. Можем да изработим и доставим поръчкови изделия от нестандартни материали по желание на клиента.