"Интелигентните пластмаси" вече са в експлоатация в машини на клиенти

Хенлих предлага интелигентни кабели, кабеловодещи вериги e-chains® и линейни направляващи от igus

motion plastics® в приложения

Кабел chainflex®, подходящ за приложение в направляващи ролки благодарение на специфичната оплетка на снопове.Тъй като захранващите и сигналните кабели се придвижват към корпуса на този кар за вътрешноскладов транспорт през подвижния повдигач, преминавайки през няколко направляващи ролки, инженерите от компанията се доверяват на специалните кабели chainflex®. С 25 жила в 5 снопа, тези кабели са разработени и тествани продължително за приложения, свързани с движение върху направляващи ролки. Използваните преди това кабели бързо се деформират и повреждат.

motion plastics®иновации - замества няколко компонента



Като еднокомпонентно решение профилираните направляващи ролки, изработени от xirodur® B180, заместват запресованите или отлети под налягане метални сачмени лагери. Сепараторите от полиамид са заменени със сепаратори от PA, които са по-малко податливи на износване. Ценово изгодни, леки и нечувствителни към замърсяване.

Надеждно водене на гофрирани маркучи паралелно с кабеловодеща верига e-chain®



TUB е допълнителен аксесоар към нашата модулна система E4.1. Страничните части на външните звена на E4.1 имат клипсове, върху които се закрепват водачите за гофрираните маркучи. Това позволява паралелно водене на гофрираните маркучи и кабеловодещата верига.

Линейни модули SLN без необходимост от смазване с технологията dryspin®



За пръв път "базовите" миниатюрни линейни модули SLN могат да бъдат конфигурирани с ефективната технология dryspin®. С четири размера на многоходовата резба с ход до 25 mm на оборот. Компактните модули се поддържат с плъзгащи втулки или сачмени лагери и се предлагат с или без двигател.

Открития от лабораторията на igus®

iglidur® Q: издържа на високи нива на стрес, дори при големи вибрационни отклонения



В тестовата лаборатория на igus® са проведени тестове на износване на плъзгащи лагери от различни материали в комбинация със стоманен вал на клиент, като целта е да се открие най-подходящият материал iglidur® за конкретното приложение. Измерена е степента на износване при вибрационно натоварване.

Едножилни захранващи кабели за олекотени приложения в кабеловодещи вериги e-chain®



Благодарение на специалната комбинация от мед и алуминий, теглото на кабели с големи сечения може да бъде редуцирано с до 40%. В най-голямата лаборатория за тестове на кабели за движение в igus® са проведени над 17 милиона тестови цикъла с фактор на огъване 8,5 x d и не са отчетени никакви повреди по проводниците.

Къде се крие igus®?

Линейни оси от igus® без необходимост от смазване в автомат за коктейли
Машината "CocktailAvenue", разработка на млада компания от Фридрихсхафен, напълно самостоятелно смесва коктейли. Това е нова и донякъде екзотична сфера за приложение на технологиите за автоматизация. В машината са вложени задвижващи системи и кабеловодещи вериги energy chains® от igus®.

Интелигентните решения от igus® вече се използват от клиенти: 7 проекта за кабели и 5 инсталации на кабеловодещи вериги e-chain® с прогнозна поддръжка в различни предприятия, включително в 3 автомобилни фабрики.