Бърза възвръщаемост с ценово изгодна автоматизация

класация на ТОП 5 иновации от Hannover Messe 2018

Преброихме любимите Ви продукти и сега ще Ви разкажем за Вашите ТОП 5 иновации* от motion plastics®, представени на Hannover Messe 2018.

Ценово изгодната автоматизация беше основният акцент на изложението. На първо място сред най-популярните продукти, посочени в отзивите ви, е ценово изгодният модулен комплект за Делта роботи за скоростни pick & place операции. Изключително бърза възвръщаемост на инвестицията!

Друг артикул, който Ви хареса: електромеханичният манипулатор robolink® DCi.

Бързи pick & place операции … изгодни цени.


Олекотена конструкция от алуминий и пластмаса, скорост на работа - 60 операции/мин. За монтажно пространство до ø 380 mm. Цялостната механика може да бъде доставена готова за монтаж върху транспортна рамка или като модулен комплект.

Монтаж за секунди: трибо оптимизиран фиксатор за облекчаване на силата на опън върху кабелите със структура на пчелна пита и подобрен захват.80% по-бърза** фиксация на различните кабели в отделни канали, гъвкавост, здрав захват и лесен монтаж. Просто поставете кабелите и маркучите в "пчелната пита" и затворете. 

** 80% по-кратко време за монтаж на фиксатора и кабелите. Фиксатор CFU срещу chainfix CFX. Тествано върху кабеловодеща верига e-chain® с дължина 4 m с 12 кабела във фабриката на igus®.

Модулна система конектори спестява време и пространствоРазработена съвместно с Harting, системата Module Connect позволява свързване на електрически кабели, фиброоптични кабели и пневматични маркучи под един корпус. Модулната структура дава възможност за комбинации от различни конектори.

Бърза подмяна на вложките без демонтаж на танкетатаИновативните плъзгачи drylin® позволяват подмяната на плъзгащите вложки да се извърши директно върху релсата бързо и лесно. Така не се налага разглобяването на цялата линейна система.

По-ефективна поддръжкаКомпонентите от igus® не показват неочаквани дефекти, а предвиждат вероятността от неизправност и сигнализират при необходимост от подмяна. С тази нова разработка igus® предлага интелигентна прогнозна поддръжка за интелигентното производство. 

Открития от лабораторията на igus®

Тествани при над 1 милион работни хода: червячни/вълнови предавки за манипулатори на роботи
49 тестови установки за RL-D червячни предавки при непрекъсната работа 24/7. Изследва се издръжливостта на различните червячни механизми при различно натоварване и скорост в комбинация с други параметри. На снимката: монтажен размер RL-D-20 (предавателно отношение 1:38) при > 1 млн. работни цикъла при 5 Nm и 12 rpm в продължителен тест.

Къде се крие igus?

Гладък ход и 74 пъти по-дълъг експлоатационен живот.
Дългият експлоатационен живот в комбинация с много ниско тегло са изключително важни за детайлите във велосипедната индустрия. Тъй като плъзгащите втулки iglidur® не се нуждаят от смазване, замърсяването не е проблем. Crank Brothers от САЩ монтираха втулки от iglidur® в педалите на велосипедите си и ги тестваха на закрито. Резултатът: 74 пъти по-дълъг експлоатационен живот.

Ценово изгодната автоматизация вече е лесна с новия манипулатор robolink® DCi.