4 вида дюзи, които са незаменими при производството на торове

Торопроизводството е една от индустриите, сред които България има голям износен потенциал. В страната ни функционират и се развиват производствени бази, които са със заложени традиции в сектора, а продуктите им се изнасят и са познати в десетки страни по света.

Като във всяка индустрия, и тук родните производители са изправени пред предизвикателства, като например:

  • Как да развият още по-голям експортен потенциал?
  • Как да не допуснат новите чуждестранни конкуренти да завземат твърде голям дял от българския пазар?
  • Имайки предвид модернизирането на почвеното подхранване, как постоянно да се предлагат нови и разнообразни продукти за торене на фермерите?

Инженерите на Хенлих познават спецификата на различните индустрия. Вярваме, че изборът на правилното оборудване е ключът към оптимизацията на процесите, както и към запазване на конкурентоспособността. Ето защо селектирахме най-важните продукти за химическата промишленост (натиснете бутона за повече информация).

Вижте ТОП продукти
за химическата промишленост

А специално за нуждите на производителите на торове селектирахме и 4 вида дюзи, които са незаменими в индустриалните операции. Нека видим кои са те.

 

Дюзи с езиче

Дюзите с езиче оформят идеално равномерна струя, благодарение на която перфектно почистват филтър преси, сепаратори, скрубери и всякакви упорити замърсявания. Намират приложение също при охлаждане на резервоари и пеногасене.

Този вид дюзи могат да бъдат метални (от неръждаема стомана и месинг) и неметални (от PVDF). Конструкцията им обуславя трудното им запушване, а концентрираната им сила гарантира висока ефективност дори при тежки условия на работа. Могат да работят и с агресивни флуиди.

Дюзи с езиче

 

Дюзи с плътен конус

Дюзите с плътен конус осигуряват изключително равномерна пулверизация. Характеризират се със стабилен ъгъл на разпръскване независимо от промените в налягането. Имат големи проходни сечения, които предпазват от запушване. Работят в тежки условия, включително и с агресивни флуиди. Хенлих предлага разнообразие от модели - аксиални и тангенциални, изработени от неръждаема стомана и месинг или неметални от PVDF.

Този вид дюзи намират много широко приложение при процеси като: измиване, охлаждане, почистване на твърди повърхности, охлаждане на газове и течности, потискане образуването на пяна, отделянето на газове от течности, оптимизиране на химически процеси, абсорбция и дестилация.

Дюзи с плътен конус

 

Снопови дюзи

Сноповите дюзи разпределят течността равномерно върху голяма повърхност под формата на плътен конус. Осигуряват фина пулверизация при големи дебити. Могат да бъдат от неръждаема стомана или месинг.

Прилагат се за: охлаждане на газове и твърди повърхности, защита от прегряване, подобряване на химическа реакция чрез увеличаване на контактната повърхност, отделяне на хлор и прахоулавяне.

 

Пневматични пулверизиращи дюзи

Пневматичните пулверизиращи дюзи осигуряват изключително ефективна и фина пулверизация. Те работят с малки дебити, но имат широк диапазон на регулиране. Имат възможност за разпръскване на вискозни и съдържащи твърди частици течности. Налични са единствено метални модели, изработени от неръждаема стомана и месинг.

Пневматични пуверизиращи дюзи

Този вид дюзи намират приложение най-вече при: охлаждане и третиране на газове, оптимизиране на физико-химични процеси, изсушаване чрез пулверизация и разпрашаване на вискозни флуиди.

 

Защо да изберете индустриални дюзи от Хенлих?

Хенлих предлага над 20 000 вида индустриални дюзи, като нашите търговци-инженери ще ви насочат кой е най-подходящият модел за вас. Доставяме дюзите от най-големия производител в Европа, който е със 100-годишна история зад гърба си, с доказано качество и безценен опит.

Ние, както и останалите компании в Хенлих Груп, вече 30 години предлагаме тези дюзи и лично сме се убедили в отличното им качество и високи стандарти.

Всяка една дюза, която ще откриете в портфолиото ни, е преминала детайлни тестове, както в лабораторни условия, така и на открит терен. Поддържаме от най-търсените ни артикули на склад, а останалите доставяме в кратки срокове. Ежедневно получаваме запитвания от цяла България и отговаряме на всяко до 24 часа.

Кажете ни от какво се нуждаете. Ще намерим оптималното решение и за вас.

Свържете се с екипа ни на тел. 032 621 929 или ни пишете на e-mail: office@hennlich.bg

4 вида дюзи, които са незаменими при производството на торове